(Reuters)
(Reuters)

U Glazgovu ništa novo, a na tribinama kao nekad: Larson, Samaras i Stjuart slave Seltikovu titulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 14:54

Ekipa Brendana Rodžersa savladala Rendžers 2:1 i napravila ključni korak ka odbrani trona

U ložama bivši asovi Henrik Larson i Jorgos Samaras, na tribinama Rod Stjuart, kao veliki navijač kluba, na istom mestu žurka za koju je dres kod bio jedinstven: obuci zeleno. I – slavi. Navijači Seltika su na proslave navikli, imaju dodatni razlog za radost, njihovi miljenici uskoro će opet biti prvaci Škotske.

Još nisu zvanično, ali posle trijumfa u Old Firmu, u okviru plej-ofa nema dileme da će odbraniti naslov. Ovih 2:1 stavlja ekipu Brendana Rodžersa u toliko komotnu poziciju dva kola pre kraja prvenstva da samo neka klimatska nepogoda može da je zaustavi ka 54. naslovu od postanka kluba. Zeleni imaju šest bodova više i bolju gol-razliku od mrskog neprijatelja i čeka se da zvanično prvi prođu kroz cilj.

Izabrane vesti

Kad se to desi, Seltik će proslaviti 12. titulu u poslednjih 13 sezona! Izuzetak je ona kad je Rendžers predvodio Stiven Džerard. U svim ostalim, klub sa Seltik parka je uglavnom dominirao tamošnjom Premijer ligom. U ovom izdanju možda nije bio ubedljiv kao lane (tad 13, sad šest razlike), ali to ne menja utisak da je od Policajaca baš bolji.

Videlo se to i tokom subotnjeg matinea, jer je domaćin sve vreme napadao, mogao i ubedljivije da slavi i nije dozvolio da mu se ponovi scenario od prošlog meseca kad je na Ajbroksu ima 2:0 i 3:2, a nije pobedio. Sad jeste. Zbog najmanje dva detalja.

Samaras i Stjuart (Reuters)Samaras i Stjuart (Reuters)

Prvi je oličen u uraganskim minutima pred kraj prvog poluvremena kad je postigao dva gola. Ne, ovoga puta strelac nije bio Furuhaši, već je Matju O’Rajli poentirao u 35. na dodavanje Kaluma Mekgregora, da bi u 38. Džon Lundstram u nameri da interveniše poslao loptu iza leđa Džeka Batlanda i već tad se moglo pretpostaviti da Rendžersu nema spasa.

Drugi je upravo iskljulenje Lundstrama. I to u situaciji kad je izgledalo da ekipa Pola Klemena podiže glavu. Samo što je prepolovila zaostatak spretnošću Sirila Desersa (40) kao da ju je mokrom krpom posred čela udario pomenuti defanzivac. Njegov start nad Džonstonom inicijalno je sankcionisan žutim kartonom, da bi posle intervencije iz VAR sobe 30-godišnji vezista isključen.

Tako uzdrman Glazgov Rendžers suočio se sa ionako kvalitetnijim prtotivnikom i ne samo da nije uspeo da ga ugrozi, nego je mogao više da potone. Nije dozvolio Batland, jer je posle deset minuta igre u drugom delu odbranio jedanaesterac O’Rajliju.

Posed lopte i broj pokušaja sugerisali su da je Seltik bliži pogotku za 3:1, nego Rendžers izjednačenju. To bi se verovatno i desilo da Japancu Maedi nisu poništena dva gola zbog ofsajda, ali niko mu na toma neće zameriti, jer se vladavina nastavlja.




tagovi

ŠkotskaŠkotska 1SeltikRendžersseltik rendžersOld Firm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara