U Minhenu će dobiti ospice - Levandovski posle 10 godina menja menadžera! Rajola? Zahavi? Mendeš?

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.18. | 08:28

Da li je to najava rastanka sa Bajernom?

Bila je to sezona 2007/2008, tada 19-godišnji mladić je bio nezaustavljiv u drugoj ligi Poljske. Cezari Kuharski je najbrže reagovao. Leta 2008. odveo je Roberta Levandovskog u Leh iz Poznanja. Verovatno ni sam nije bio sasvim svestan kakav dragulj ima u rukama. Jedan drugome doneli su kamione para, ali sada je došlo vreme za rastanak.

Ugledni novinar Mateuš Borek prvi je došao do ekskluzivne informacije, kasnije je ona svima potvrđena: Levandovski i Kuharski su se rastali. Bez zvaničnog obrazloženja naravno - nije ono ni baš potrebno kad su ovakvi slučajevi u pitanju - ali pitanje se samo nameće: da li je ovakav potez poljskog asa najava rastanka sa Bajernom?

Izabrane vesti

Opšte je poznato, više puta je Levandovski pokušavao da izdejstvuje odlazak iz Bajerna, poslednji put ovog leta. Teško je podnosio čitanje vesti o basnoslovnim pojačanjima Pari Sen Žermena, Barselone, Mančester junajteda, Mančester Sitija… I sve to dok je Bajernovo najveće pojačanje bio Korentin Toliso. U Minhenu naravno nije naišao na razumevanje dok je govorio da će Bavarci izgubiti trku sa najvećim evropskim klubovima.

A mamio ga je Real tada, mami ga i dalje. Karim Benzema se istrošio tokom ovih devet sezona u Madridu. Samo je trebalo nešto da podgreje glasine. A Mateuš Borek, novinar sa početka teksta, tvrdi da će sledeći menadžer Levandovskog biti neko iz kategorije - najvećih! I pita se: Mino Rajola? Ili možda Pini Zahavi? Žorž Mendeš recimo?

Ko god bio iz ovog trougla jasno je da Bajernove čelnike očekuje pakleno leto. Zna se kad se angažuju ovakvi menadžeri. Kad se traži povišica i to ne obična, već ona koja ruši kuću. I još češće: kad se ide u velike klubove, najveće. Nije tajna čak i da pojedini velikani - pritisnuti velikim brojem igrača koje zastupa isti agent - često favorizuju određene menadžere. Rajola je recimo procvetao otkako je Žoze Murinjo došao u Mančester junajted, Piniju Zahaviju u Čelsiju ne znaju da kažu ne… Ali Žorž Mendeš? Žorž Mendeš u elitnim madridskim lokalima pije kaficu sa Florentinom Perezom.

Dok se Levandovski ne odluči - ili što je verovatnije dok odluku ne saopšti - na dnevnoj bazi poslove će mu završavati Tomaš Zavislak, prijatelj iz detinjstva koji se time bavi već godinama. Ali to je samo privremena priča. Dok ne uleti neka ozbiljna glava od koje će u Minhenu dobiti ospice.

Ali da se razumemo, neće ni tom budućem menadžeru biti lako sa Bajernom. Jer i tamo su ozbiljni igrači. I nisu tolerantni kao u nekim drugim klubovima. Nemci su to. Dosledni. Bez previše smisla za humor. Ne valja kad ih nerviraš. Nikako ne valja.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Robert LevandovskiPini ZahaviŽorž MendešMino Rajola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara