Vladan Milojević
Vladan Milojević

U napad kao da je 0:0

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.07.18. | 18:50

Trener Zvezde ne želi opuštanje uoči sutrašnjeg revanša sa Suduvom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Posle rutinskih 3:0 u prvom meču u Beogradu protiv Suduve izvesno je da bi revanš u Litvaniji (sreda, 19.30) trebalo da predstavlja samo formalnost za srpskog šampiona. Barem bi tako trebalo da bude, iako trener crveno-belih Vladan Milojević ističe kako se ne oseća sigurno.
"Nikad ne možete u fudbalu reći da se osećate sigurno. Idemo kao da je 0:0. Znam da je protiv APOEL-a Suduva dala tri gola, ali ne mogu to da poredim sa ovom utakmicom. Znali smo mi kako Suduva igra uoči prvog meča. Videćemo sutra, da ne pričam puno", rekao je na početku konferencije Milojević.

Trener Zvezde nikako ne želi da potceni rivala.
"S pravom je Suduva prvak svoje zemlje. Kad ste prvak i šampion, znači da se dobri. Igraju kompaktno i disciplinovano, ozbiljan kvalitet sa dobrim igračima."

Izabrane vesti

Oprez se podrazumeva, a na raspolaganju su mu gotovo sve snage. 
"Sutra će naš pristup biti kao da je 0:0. Mogu da računam na sve igrače. Samo Pavkov ima stomačne probleme i nije mogao da pođe, ostali su dobro", raportira Milojević.

Serija bez primljenog gola nije opterećenje za crveno-bele, iako bi bilo lepo da se produži i u Litvaniji.
"Pokušavamo, kao i svako ko to hoće, dobro da radimo svoj posao. U našem slučaju to je dobiti utakmicu, a ne primiti gol. To pokazuje da ekipa dobro funkcioniše. Savremeni fudbal zahteva da budete jaki u svim segmentima. Drago mi je što je tako, ali najvažnije je da ekipa pobeđuje. Lepo je kada ne primite gol zbog samopouzdanja. Igrači odlično odrađuju zadatke."

Nema protivnika koji Zvezdi leži ili ne leži, mora se igrati protiv svakog istim intenzitetom.
"Prošle godine videli ste Florijanu koja je igrala atipičan fudbal što se tiče nas. I sad igramo sa baltičkim ekipama koje imaju svoj stil. Moramo da budemo pripremljeni da igramo protiv svih stilova. Zato to i jesu evropske utakmice jer kada igrate u prvenstvu znate kako ko igra, a ovde nailazite na iznenađenja. Ne znam koji je plan Suduve za sutrašnju utakmicu, ali znam da se drže svog principa i formacije."

Trener Zvezde nije mogao da kaže koja bi Suduva bila u Superligi Srbije.
"Postoje neke stvari u životu koje ne možete da poredite, pa mi je teško da kažem koja bi Suduva bila u Srbiji. Izbacili su APOEL, koji ima ogroman budžet. Ne možemo onda reći da je to bila slučajnost, jer su odigrane dve utakmice. Zna se gde je Suduva jaka, da je moćna trkačka ekipa, da imaju dosta kvalitetnih igrača. Imate internacionalca Aseveda koji je pravi kreator igre. Njihov stil je ono što smo ocekivali. Niti mogu iznenaditi oni nas niti mi njih. Sad postoji milion načina da proučite protivnika, ali o tome neću."

Na kraju, Milojević kaže i da neće gledati večerašnji duel između Legije i Trnave, jer ga zanima samo sutrašnja utakmica, a ne brine ga ni vrućina u Marijampolju gde se sutra uveče od 19.30 časova igra revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Zvezde i Suduve.

Foto: MN press


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara