(©MN Press)
(©MN Press)

U Nišu odavno treća nije bila sreća

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 09:28

Radnički danas (16.30) protiv Voždovca ima priliku da prvi put još od decembra 2020. godine veže tri uzastopne pobede u prvenstvu

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Ono što nije uradio, verovali ili ne, još od decembra 2020. godine, Radnički sada ima priliku da učini za samo devet dana. Da veže tri uzastopne pobede u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Bilo je čak pet takvih prilika u međuvremenu. Poslednja, recimo, pre mesec dana protiv „fenjeraša“ Radnika, pretposlednja pre manje od godinu dana u plej-autu, protiv Spartaka takođe na Čairu, ali nijednom Nišlije nisu uspele da osvoje maksimalnih devet bodova u takvom mini ciklusu. Ako je uopšte važno, prethodni put su to učinile protiv timova koji su danas na pragu ispadanja iz Srpske lige (Rad, Zlatibor i Bačka).

Eventualni današnji trijumf nad Voždovcem mogao bi Radničkom da donese još nešto što prilično dugo nije doživeo - uspon na deseto mesto superligaške tabele, a toliko „visoko“ tim sa Čaira nije se nalazio još od februara prošle godine!

I opet će se neko istrčati i reći da je ovo idealna prilika, jer Radničkom u goste dolazi najslabija ekipa prolećnog dela prvenstva (samo dva boda u devet kola) i najslabiji tim na strani ove sezone u ligi (sedam bodova u gostima), ali mnogo je faktora koji beogradske Zmajeve čine istinskom nagaznom minom.

To je tim u usponu forme, koji je vrlo nesrećno gubio u prethodnim kolima od Partizana i Vojvodine, koji se konačno pronalazi nakon odlazaka nekoliko važnih igrača i prvog trenera u zimskoj pauzi. Najmlađi, ali i jedan od „najpismenijih“ u ligi, uz to i tradicionalno neugodan kada igra na Čairu, gde je poražen samo jednom na poslednja četiri gostovanja.

Ali, i Radnički je u naletu posle pobeda nad Mladošću i Spartakom. Ostala su još samo dva kola do podele lige na plej-of i plej-aut, a što bolji plasman na kraju osnovnog dela takmičenja višstruko je važan, zlu ne trebalo, jer upravo on presuđuje ukoliko dva tima završe sa istim brojem bodova nakon 37 kola.

"Treći meč u devet dana, posle dve jako bitne pobede u goste nam dolazi nezgodna, mlada ekipa, organizivana u svim fazama igre. Bio je baš veliki izazov za moj stručni štab pripremiti ekipu za takvog protivnika koji ima mehanizme da nađe najbolja rešenja u različitim fazama igre, tako da će biti jako izazovno za sve nas, a pre svega za igrače, koji će morati na te izazove da odgovore na terenu. Mi smo u dobrom momentumu posle dve pobede i to bi trebalo da iskoristimo da nastavimo sa osvajanjem bodova, još više pobegnemo od opasne zone i u plej-aut uđemo sa što bolje moguće pozicije", veoma ceni ekipu Voždovca trener Radničkog Dejan Joksimović.

On će ponovo moći da računa na kapitena Davida Petrovića, nakon odrađenih kartona u Subotici, tako da će imati nešto širi izbor igrača, ali će faktor umora biti nezaobilazan u sastavljanju ekipe:

"Ekipa je definitivno umorna, mi smo trenažni proces pred Voždovac morali da prilagodimo i dugom putovanju u povratku iz Subotice. U četvrtak je bio samo oporavak, u petak već priprema Voždovca, ali uz veliku pažnju da se sačuva svežina momcima koji su izneli najveći teret. A opet, imate i ono staro pravilo da se tim koji dobija ne menja, tako da ćemo naći neku sredinu, da ostanemo na pobedničkom putu, a da se manjak energije ili akumulirani umor ne reflektuje na krajnji rezultat", dodao je Joksimović.

Utakmica na Čairu igra se danas od 16.30 časova (TV Arena sport 2), sudiće je Jovan Šegrt.

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

Železničar - Vojvodina (0:2)

/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC - Čukarički 0:0

Nedelja

14.30 (1.80) Radnički Kragujevac (3.50) Spartak (4.70)

16.00 (40.0) Radnik (13.0) Crvena zvezda (1.05)

16.30 (1.85) Radnički Niš (3.50) Voždovac (4.40)

20.00 (1.37) Partizan (5.10) Novi Pazar (7.75)

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički NišDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara