Radonjić i Junuzović su vodili žestok duel
Radonjić i Junuzović su vodili žestok duel

U Salcburg po Ligu šampiona! Tamo će neka valjda ući... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.08.18. | 22:52

Beograđani imali dve izgledne prilike za pobedu, gosti ništa osim kontrole igre tokom većeg dela meča - 0:0

Uvodnu špicu Lige šampiona dočekao je prazan stadion Rajko Mitić, ali nakon večerašnje „nule“ na najvećem fudbalskom objektu sa ovih prostora navijačima Crvene zvezde ostala je realna nada da će ove sezone ipak biti u prilici da uživaju u najvećem klupskom spektaklu. Crvena zvezda i Salcburg odigrali su bez golova u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona i tako najavili veliku borbu za osam dana na Red Bul Areni, koja će iznedriti učesnika elitnog takmičenja iz ovog dvomeča.

Lopta je većim delom bila kod Austrijanaca, ali Crvena zvezda će žaliti za dve odlične prilike u završnici utakmice.

Izabrane vesti

Crveno-beli su odigrali odličan takmičarski meč, sve taktičke zamisli Vladana Milojevića uglavnom su ispoštovane na pravi način. Srpski šampion je odigrao onako kako je morao sa ovako kvalitetnim protivnikom. Beograđani su odisali mirnoćom i bili vrlo strpljivi. Onu izgledniju priliku nije uspeo da kruniše Miloš Degenek nakon centaršuta Bena, a u poslednjim trenucima žestoko je opalio i Veljko Simić, ali je oba udarca nekako uspeo da odbrani Cican Stanković.

Sa druge strane, Salcburg je dobrim delom utakmice kontrolisao igru, ali se posle svega viđenog sastav Marka Rozea u Austriju apsolutno zadovoljan, netaknute mreže.

Nije trebalo mnogo crveno-belima da osete kvalitet protivnika. Fantastični Dijadije Samaseku je pokazao zbog čega se našao u tefteru sportskog direktora Rome, Monćija. Brutalno je gospodario sredinmom terena, tokom prvih 45 minuta dobijao sve moguće duele i fantastično kontrolisao igru svog tima. Ipak, izuzev njega, nije tu bilo previše igrača koji bi svojom pojavom ili načinom igre izazivali preterani respekt.


CRVENA ZVEZDA - RB SALCBURG 0:0
Beograd.
Stadion: Rajko Mitić. Igra se bez prisistva publike.
Sudija: Danijele Orsato (Italija).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić (od 46. Babić), Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Kafu (od 60. Simić), Ben, Radonjić - Stojiljković (od 79. Jovančić).

RB Salcburg (4-4-2): Stanković - Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer - Junuzović (od 46. Šlager), Samaseku, Volf, Hajdara - Dabur, Jabo (od 79. Daka).


Štoperska linija bila je dobro pripremljena za Munasa Dabura. Izraelca su dobro pokrivali prvo Savić i Degenek, posle čaga je solidan deo posla obavio i Babić. Sa druge strane, njegov saigrač iz navale Rejnold Jabo, izuzev vrlo „neprijatne“ pojave na terenu, nije stvarao previše problema odbrani Beograđana.

Džonatan Kafu je trebalo da bude Zvezdino glavno oružje iz kontranapada na večerašnjoj utakmici, ali Brazilac je potpuno nespreman, a bilo je i više nego očigledno da još uvek nije usvojio sistem igre koji forsira Vladan Milojevič.

Na sredini terena su mnogo energije potrošili Krstičić i Jovičić, dok je neumorni Ben 90 minuta tražio pukotinu između protivničkih linija, ali je nije pronašao. Nemanja Radonjić nije dobio previše prostora pored odličnog Štefana Lajnera, pa je tek u nekoliko navrata dolazio do izgledne situacije da ugrozi gol Cicana Stankovića.

Odluka će pasti za osam dana u Salcburgu, gde se očekuje potpuno drugačiji meč i veća ofaziva Austrijanaca, ali možda baš to bude situacija koja će odgovarati Crvenoj zvezdi.

Foto: MN press


tagovi

Red Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara