U Seriji A Ronaldo, avioni, kamioni... U Seriji B tri bankrota i takmičenje sa 19 klubova

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.08.18. | 18:58

Haotično stanje u drugoligaškom rangu italijanskog fudbala

Prelazni rok na Apeninima i obzbiljno trošenje novca od strane tamošnjih velikana očigledno su prikazali lažnu sliku kada je u pitanju veliki uspon italijanskog klupskog fudbala, jer u Seri B vlada potpuno haotična situacija.

Čelnici takmičenja objavili su da će sezona nakon kontroverzi i zakašnjenja biti započeta sa 19 klubova, pošto su Bari, Ćezena i Avelino bankrotirali i nisu u stanju da se prijave za učešće u ovoj sezoni. Saopšteno je da će zvanični kalendar takmičenja biti objavljen u ponedeljak u Milanu.

Izabrane vesti

Ipak, ostaje da se vidi da li će odobrenje za ovaj potez dati FS Italije, koji je već pokušao da se odupre smanjenju broja klubova, ali je juče potpis stavilo svih 19 klubova. Gazeta delo Sport tvrdi da je glavni arhitekta ove ideje bio gazda Lacija i Salernitane Klaudio Lotito.

Da li će odluka biti i zvanična pokazaće naredni sati, a da postoje šanse za promenu pokazuje i činjenica da su Katanija, Novara, Sijena, Ternana, Pro Verčeli i Virtus Entela podneli zvanične zahteve za povratak u Seriji B i preuzmu tri upražnjena mesta. Takođe, ovi klubovi su najavili i zakonsku akciju kako bi zaustavili početak Serije B po predviđenom planu.


tagovi

Serija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara