U susret poslednjem derbiju sezone: Arsenal ubedljivi šampion na "Big-six" tabeli

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 18:51

Mada, slaba će to uteha biti ako Siti ponovo završi kao prvi na pravoj tabeli

U poslednjoj rundi Premijer lige nema klasičnog velikog derbija, odnosno neće se međusobno susresti niko od šest najpopularnijih i najmoćnijih klubova u Engleskoj. To u prevodu znači da Totenhem i Mančester Siti večeras zatvaraju krug kada je u pitanju mini-tabela "Big six".

Taj duel imaće krucijalni značaj u borbi za titulu, kada govorimo o pravoj tabeli, naravno, međutim na ovoj 'skraćenoj' neće mnogo toga promeniti. Moguće su tek minimalne promene: da Siti u slučaju pobede preskoči Čelsi i 'sezonu' završi na drugoj poziciji, odnosno da se Totenhem, ukoliko slavi, poravna sa Liverpulom na četvrtom mestu.

Izabrane vesti

Neće biti neka uteha Tobdžijama ukoliko ostanu bez krune, ali ostaće negde zabeleženo da su sezonu 2023/24. završili s najboljim učinkom na tabeli ovih šest velikana. I to ubedljivo. Bez poraza.

Mančester Siti jeste zabeležio samo jedan - upravo od Arsenala - međutim skupo su ga koštali brojni nerešeni rezultati u derbijima, otuda je, s utakmicom manje, za liderom zaostao čak 10 bodova...

Očekivano, Mančester Junajted najslabiji je u ovom krugu, pošto je uspeo da savlada samo Čelsi.

Opet, neočekivano, Plavci trenutno imaju pobedu više od Mančester Sitija...

Podsetimo, Totenhem i Siti večeras od 21 igraju odloženu utakmicu 34. kola. Šampion mora da slavi kako bi imao bolje šanse od Arsenala pred poslednjih 90 minuta.

U nedelju Arsenal dočekuje Everton, dok Siti igra sa Vest Hemom.



tagovi

Premijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara