Navijači Tuna (©Reuters)
Navijači Tuna (©Reuters)

U Tunu su padali Jang Bojs i Sankt Galen, pa što ne može maleni Vaduc

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.08.20. | 14:38

Na Stokhorn areni domaćin juri dva gola manjka iz prvog duela plej-auta za popunu Superlige Švajcarske

Čekao je Vaduc na pobedu protiv Tuna skoro dve decenije i dočekao je prošle nedelje. U prvom meču plej-auta za popunu Superlige Švajcaske ekipa iz Lihtenštajna je na svom terenu pobedila sa 2:0 i stekla lepu prednost pred revanš.

Tun je propustio veliku šansu u finišu sezone u Superligi Švajcarske. Pred poslednje kolo je imao bod više od Siona, ali je odigrao samo 3:3 u Cirihu, pa je nekadašnji šampion sa pobedom u Ženevi protiv Serveta sa 2:1 izborio opstanak. Sada je na ivici ponora i mora da juri dva gola manjka na svom stadionu.

Izabrane vesti

Vaduc je zanimljiv tim jer dolazi iz Lihtenštajna, malene države koja nema svoje prvenstvo, pa najbolji klub ove zemlje igra u obližnjoj Švajcarskoj. Vaduc je bio i član najbolje lige u sezoni 2016/2017, ali je ispao i već tri sezone je u drugoligaškom karavanu. U proteklom šampionatu druge lige, Vaduc je bio drugi iza Lozana, a ispred Grashopersa. Tim iz Lihtenštajna je u finišu sezone iskoristio lošu formu Skakavaca i izborio se da dotatnih 180 minuta borbe za elitu.

Klub iz Lihtenštajna sa klupe predvodi Mario Frik. Golove u prvom meču postigli su najbolji strelci tima, Švajcarac turskog porekla Tunahan Čiček i Manuel Suter.

Tun je potvrdio zašto je prošle sezone bio najgori gost u najboljoj ligi Švajcarske. Mnogo bolje ekipa trenera Marka Šnajdera igra na svom terenu. Padali su u Tunu u proteklom šampionatu Superlige Švajcarske i šampion Jang Bojs i vicešampion Sankt Galen. U proteklih šest utakmica posle restarta šampionata, Tun nije poražen na svojoj Stokhorn areni. Ima pet trijumfa i remi.

Domaćin mora od starta meča da napadne ne bi li anulirao dva gola zaostatka. Tun najveće nade polaže u najboljeg strelca tima Ridžija Mansija. On je u Superligi Švajvcarske postigao 12 golova. Fudbaler iz Konga je postigao dva pogotka u Cirihu u poslednjem kolu prvenstva, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne plej-aut.

ŠVAJCARSKA 1 – PLEJ-AUT

Ponedeljak

18.15: (1,45) Tun (4,30) Vaduc (6,25) /prvi meč: 0:2/

***kvote su podložene promenama


tagovi

Švajcarska 1TunVaduc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara