UEFA masakrirala Zvezdu: Dve utakmice pred praznom Marakanom

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.08.18. | 16:33

Potvrdile su se crne slutnje

Crne slutnje su se obistinile! Disciplinska komisija UEFA je žestoko kaznila Crvenu zvezdu zbog navodnih rasističkih parola i slabe organizacije duela protiv Suduve. Srpski šampion će naredne dve utakmice kao domaćin u Evropi igrati pred praznim tribinama Marakane. Deo kazne crveno-beli će odslužiti u ovogodišnjem plej-ofu protiv Salcburga ili Olimpije u zavisnosti od rezultata u Trnavi... Crveno-beli će u slučaju plasmana u grupnu fazu prvi meč u Beogradu takođe igrati bez prisustva navijača. Veliki henidkep i velika finansijsaka šteta... Posebno, što će Crvena zvezda u kasu evropske kuće fudbala morati da uplati 72.000 franaka. 

Crvenoj zvezdi se na teret stavlja ponašanje dela navijačašto je evidentirao izalsnika FARE, agencije koja usko sarađuje sa UEFA. Izaslanik pomenutog FARE-a je evidentirao klicanje generalu Draži Mihajloviću krajem prvog poluvremena, ali je Zvezda oslobođena tih optužbi. Međutim, izaslanik FARE je evedintirao u drugom poluvremenu klicanje Ratku Mladiću, što je verovatno imalo presudan uticaj na konačnu odluku.

Izabrane vesti

Pored toga problem je bilo i blokirano stepenište što je povreda člana pravilnika 38 o bezbednosti... O tom Zvezdinom propustu raspravljaće se 23.avgusta. Na odluku UEFA sigurno je uticala i činjenica da su crveno-beli pod uslovnom kaznom zbog sličnih dešavanja.

Crvena vezda je na taj način sankcionisana na isti način kao Partizan prošle godine. Velika šteta i još jedna velika opomena... Srpski šampion imaće pravo da uloži žalbu na odluku UEFA, ali svakako proces neće biti završen pre plej-of runde. Zbog toga ostaje nada daće taj drugi meč učenici Vladan Milojevića igrati pred navijačima. 

 


tagovi

Delije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara