Žunior Moraes
Žunior Moraes

UEFA odlučila: Ukrajincima ostaju bodovi

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.05.19. | 12:03

Moraes je ipak legalno odigrao mečeve kvalifikacija za Euro 2020

Evropska kuća fudbala donela je konačnu odluku povodom tužbi Portugala i Luksemburga da Žunior Moraes nije imao prava da zaigra za nacionalni tim Ukrajine u kvalifikacionim mečevima za Euro 2020.

Ta dva saveza su tvrdila da Brazilac nije dovoljno vremena proveo u ovoj bivšoj sovjetskoj republici, to jest pet godina bez prekida da bi stekao pravo igranja. Sumnja na njegovu legalnost se rodila kada je utvrđeno da je jedno vreme tokom februara 2017. bio na pozajmici iz kijevskog Dinama u kineskom Tjenđin Tjanhaiju. Sadašnji igrač Šahtjora iz Donjecka je prema proveri kontrolno-disciplinskih i etičkih instanci u UEFA-i "prošao", što znači da nema ničeg nelegalnog u tome što je zaigrao ne mečevima protiv Portugala (0:0) i Luksemburga (2:1).

Izabrane vesti

Da je odluka bila drugačija došlo bi do problema jer bi Ukrajinci ostali na nula bodova nakon dve utakmice, te bi Luksemburg izbio na čelo Grupe B, ispred Portugala i Srbije, dok bi Litvanija i dalje bila poslednja. Ovako plasman ostaje sledeći, s tim što treba znati da su naša i litvanska reprezentacija odigrale samo po jedan meč: 1. Ukrajina 4 boda, 2. Luksemburg 3, 3. Portugal 2, 4. Srbija 1, 5. Litvanija 0.

Naredni kvalifikacioni prozor se "otvara" za nešto više od mesec dana, a Orlovi će prvo u Lvovu 7. juna igrati baš protiv čete Andreja Ševčenka, a onda tri dana kasnije na "Rajku Mitiću" dočekuju Litvance.

(FOTO: Reuters)


tagovi

EURO 2020Žunior MoraešUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara