Navijači zabrinuti
Navijači zabrinuti

Umesto proslave, titula na kocki: Sporan penal i Pejčinovićev kiks! Lokomotivu čekaju dva paklena kola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.04.18. | 20:05

Prvo derbi sa Zenitom, pa vruće gostovanje u Tuli

Četiri boda prednosti, utakmica manje i posle nje još dva kola do kraja sezone. Činilo se da ništa ne može da zaustavi Lokomotivu na putu do prve titule još od 2004. godine. Ali sada se više ništa ne čini tako izvesnim, jer Krasnodar je u poslednjem meču 28. kola Premijer lige u samo dva minuta opasni zabrinuo navijače moskovskog kluba - 2:0 u režiji Fjodora Smolova.

Imao je doduše iskusni napadač Krasnodara svesrdnu pomoć domaćina, a možda i sudije Mihaila Vilkova, koji je u 66. minutu jedan duel Antona Mirančuka i Sergeja Petrova okarakterisao kao penal. Možda malo surovo prema gostima, ali ispavke nije bilo. Smolov siguran sa bele tačke i to je bilo 1:0.

Izabrane vesti

A samo minut kasnije i definitivan potop Lokomotive. Ovog puta, krivica je na Nemanji Pejčinoviću. Srpski štoper je napravio grešku kakva mu se retko potkrada. Bukvalno je u noge predao loptu Smolovu, koji je izašao sam na Alvina Marinata. Nije tu bilo spasa Lokomotivi - 2:0.

Sad je sve ponovo otvoreno mada bi Lokomotivi bilo dovoljno da u poslednja dva kola osvoji dva boda i osvoji titulu pošto ima bolji učinak u dva susreta sa Spartakom. Međutim, u ta dva poslednja kola neće imati nimalo lak zadatak. Već u sledećem na noge joj dolazi Zenit, koji se grčevito borbi za mesto u Ligi šampiona. Jer tu su još i Spartak, CSKA, pa i Krasnodar. Da se vraitmo na Lokomotivu, u poslednjem kolu gostovanje kod Arsenala, a u Tuli su pali i CSKA i Krasnodar, dok je Zenit odneo samo bod. Nije šala. Titula je na kocki.

Rusija 1, 28. kolo:

Subota:

Arsenal Tula - Anži 2:1 (1:1)
/Berkamov 16, Sunzu 62 - Knubulov 22/

Nedelja:

Amkar - Spartak 0:2 (0:1)
/Boketi 8, Hani 81/

Zenit - CSKA 0:0

Rostov - Tosno 2:0 (0:0)
/Šomurodov 67, 72/

Ponedeljak:

Ufa - SKA 1:0 (1:0)
/Sisujev 3/

Dinamo - Rubin 0:0

Ahmat - Ural 0:0

Krasnodar - Lokomotiva 2:0 (0:0)
/Smolov 67pen, 68/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nemanja Pejčinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara