Umtitijeva zagonetka: Da li ostajem u Barsi? Džoker!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.03.18. | 19:25

Barselonin štoper zbunio voditelja svojim odgovorom i otvorio tematiku potencijalnog odlaska iz Katalonije

Barselonin štoper Samuel Umtiti probudio je spekulacije da bi mogao da ode iz Katalonije, uprkos tome što se sedmicama unazad pisalo da je sledeća meta uprave za produžetak saradnje!

Barselona je od početka sezone već "blindirala" Serđija Roberta, Đerara Pikea, Serhija Busketsa i Lionela Mesija, a posle odličnih igara u kontinuitetu ove sezone Umtiti je bio višen kao sledeći na ovoj listi. Umtiti je, ipak, učinio da se njegovo ime sada sve više dovodi u suprotnu vezu. 

Izabrane vesti

Umtiti je tokom gostovanja u jednoj sportskoj emisiji francuske televizije TF1 bio upitan da li će produžiti ugovor sa Barselonom, a on je u situaciji gde je trebalo da odgovori sa "DA" ili "NE" prvo zaćutao, a onda posle nekoliko sekundi zagonetno odgovorio: "Džoker!"

Njegov odgovor shvaćen je kao da je želeo da izbegne da odgovori na ovo pitanje i da je "džokerom" praktično preskočio ovaj segment emisije. 

Umtiti je od dolaska iz Liona leta 2016. godine u transferu vrednom 25.000.000 evra postavljen za prvog štopera Barselone i partnera Đerara Pikea. Iako je konstantno napredovao, ove sezone ostvario je veliki skok napred i pokazao veliku zrelost i kvalitet, zbog čega se nakratko našao i na listi želja Pepa Gvardiole. Bilo je to ove zime, pre nego što je Gvardiola u klub doveo Ejmerika Laporta iz Bilbaoa za rekordnih 65.000.000 evra. 

Um​titi sa Barselonom ima važeći ugovor do juna 2021. godine, uz otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra. Što u današnje vreme basnoslovnih kupovina ne predstavlja veliku sumu novca za igrača njegovih kvaliteta... Upravo je ta klauzula glavni razlog zašto Barselona želi da produži ugovor s njim, kako bi se ista uvećala bar za duplo. 

Foto: Action Images


tagovi

Samjuel Umtiti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara