Edmund Tapsoba (©reuters)
Edmund Tapsoba (©reuters)

Union nastavlja da seje strah i juri Bajern, Leverkuzen petom u nizu oživeo nadu za Evropu

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 22:37

Ajntraht i Frajburg odigrali nerešeno, Augzburg savladao Menš golom u finišu

Možda neće uspeti da baci konkurenciju pod noge i svrgne Bajern Minhen sa trona, ali Union Berlin ne namerava da odustane od toga da seje strah po Bundesligi i juri za apsolutnim vladarom nemačkog fudbala!

Unija je materijalizovala i drugi kiks desetostrukog uzastopnog šampiona Nemačke i zaostatak svela na samo tri boda na polovini sezone! Da li će simpatično društvo iz Berlina imati snage da nastavi sa odličnim partijama u drugoj polovini takmičenja videćemo, ali bi svakako najlepša nagrada za klub bilo da posle učešća u Ligi konferencija sada napravi i najveći uspeh novije istorije i zaigra Ligu šampiona! Svako ko iole voli onaj romantični fudbal navijaće za to da se Unionu dogodi ono što smo videli sa Lesterom u Premijer ligi. Ova bajka i dalje može da ima srećan kraj, ali je jako dug put pred Unionom.

Izabrane vesti

Urs Fišer i njegovi igrači pregurali su gostovanje u Bremenu i slavili sa 2:1 (1:1), mada to i nije bilo preterano teško pošto Verder ove godine nije naročito jak kod kuće. Istina, Verder je poveo već posle 13 minuta loptanja posle gola Amosa Pajpera - zamenio ga Miloš Veljković u 77. minutu -, ali to nije poljuljalo samopouzdanje gostiju. Naprotiv. Union je krenuo u totalnu ofanzivu koja se brzo isplatila. Već pet minuta kasnije izjednačenje doneo je Janik Haberer, da bi u finišu poluvremena gosti čak i preokrenuli rezultat, ali je gol Šeralda Bekera poništen zbog toga što je Kevin Behrens igrao rukom dok je pokušao da natera Verderovog golmana Pavlenku na grešku u ispucavanju. Uspeo je u tome, ali na nedozvoljen način, pa se rezultat nije menjao.

Ono što se nije dogodilo pred kraj prvog dela, učinjeno je u prvom minutu nastavka! Strelac je bio upravo Behrens koji kao da je želeo da se iskupi za grešku koja je dovela do toga da se gol poništi. Sjajan gol glavom sa otprilike 11 metara – snažno, sigurno, precizno. Asistent kod pogotka bio je Josip Juranović, najnovije pojačanje kluba iz Berlina koje je danas odigralo prve minute u dresu novog kluba i to od starta. Precizan centaršut iz kornera dao je šansu Behrensu da se iskupi i u tome je uspeo.

Union se od tog gola nije povukao potpuno na svoju polovinu, ali je pametno čuvao svoj šesnaesterac i čekao šansu da eventualno dokusuri domaćina iz kontre. Pobeda je ostala i sada bi opet moglo da se zakuva na vrhu, pogotovo jer su Lajpcig, Ajntraht, Borusija Dortmund i Frajburg u pet bodova od Bajerna.

Bajer Leverkuzen se potpuno vratio u život! Uspeo je Ćabi Alonso konačno da pronađe dobitnu formulu za stabilnu formu i uprkos dugoj pauzi nastavile su Aspirindžije seriju pobeda koja je sada na pet utakmica. Posle trijumfa na gostovanju velikom rivalu Borusiji Menhengladbah, Bajer je dobio i Bohum kod kuće sa 2:0 (1:0).

Vođstvo Bajeru doneo je Edmund Tapsoba sa bele tačke već u 8. minutu posle reakcije VAR sobe, da bi pobedu overio Adam Hložek u osmom minutu nastavka susreta! Do kraja je Bajer kontrolisao meč u potpuunosti, pa je Bohum morao da prihvati ranu kapitulaciju.

Auzburg je na svom terenu slavio protiv Menša minimalcem posle lepotice Mergima Beriše koji je u 82. minutu ispratio centaršut Jeboe i zatalasao mrežu po sredini gola lukavim udarcem. Frajburg i Ajntraht su odigrali 1:1 (0:1) u zanimljivom okršaju. Gosti su poveli novim pogotkom Randala Kolo Muanija u finišu prvog dela, da bi konačni rezultat postavio Matijas Ginter već na otvaranju drugog poluvremena.

BUNDESLIGA - 17. KOLO

Utorak

Šalke - RB Lajpcig 1:6 (0:4)

/Kozuki 56 - Silva 7, 44, Henrihs 15, Verner 45+2, Olmo 83, Poulsen 90/

Bajern - Keln 1:1 (0:1)

/Kimih 90 - Skiri 4/

Herta - Volfzburg 0:5 (0:3)

/Svanberg 4, Arnold 31pen, Vind 34, Baku 72, Marmuš 86/

Hofenhajm - Štutgart 2:2 (1:1)

/Kramarić 11, 90+4 - Girasi 45+5, Endo 77/

Sreda

Majnc - Dortmund 1:2 (1:1)

/Li 2 – Rajerson 4, Rejna 90+3

Augzburg - Menhengladbah 1:0 (0:0)

/Beriša 82/

Frajburg - Ajntraht 1:1 (0:1)

/Ginter 46 - Kolo Muani 42/

Leverkuzen - Bohum 2:0 (1:0)

/Tapsoba 8 penal, Hložek 53/

Verder - Union Berlin 1:2 (1:1)

/Pajper 13 - Haberer 18, Behrens 46/



tagovi

Verder BremenBajer LeverkuzenBorusija MenhengladbahUnion BerlinMiloš VeljkovićMergim Beriša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara