Dijego Karlos s peharom Lige Evrope (©Reuters)
Dijego Karlos s peharom Lige Evrope (©Reuters)

Upamekano ipak nedostupan, sad je meta Dijego Karlos od 80.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.09.20. | 11:08

Mančester junajted bi mogao da ima polovinu Seviljine odbrane u svom prvom timu

Nije samo Serhio Regilon, potreba da se pronađe adekvatnog partnera Hariju Megvajeru mogla bi Mančester junajted da odvede i do još jednog defanzivca Sevilje - Dijega Karlosa.

Posle informacije madridskog lista AS da je Junajted već krenuo u akciju dovođenja Realovog beka koji je blistao prošle sezone na pozajmici u Sevilji, sada Marka tvrdi da je Junajted istovremeno počeo da opipava puls osvajača Lige Evrope za brazilskog štopera!

Izabrane vesti

Zvuči neverovatno, ali uprkos osvajanju Lige Evrope i plasmanu u Ligu šampiona, te ostvarenim rezultatima u Primeri i na tržištu poslednjih godina, Sevilja je primorana da proda one najvrednije igrače zbog globalne pandemije virusa korona i teškog stanja na ekonomskom planu. Ne samo kako bi se stvorio prostor u kasi za pojačanja kao što su Oskar, Rakitić i Suso koji su već stigli, već i za normalno funkcionisanje u narednom periodu.

O tome je nedavno pričao i prvi čovek Sevilje Hoze Karlos Karmona upravo za Marku – Sevilja nema drugu alternativu, nego da prodaje svoje igrače kako bi preživela. Zato su Karlos Fernandez i Franko Vaskez već na transfer listi, a iako se od njihove prodaje očekuje prihod veći od 20.000.000 evra, to nije dovoljno. Zbog toga će Sevilja ući u razgovore sa Mančester junajtedom, ako Crveni đavoli zaista budu ozbiljni u nameri da angažuju brazilskog štopera.

Junajted je sada u fazi razmatranja mogućnosti, a uskoro bi mogli da uslede i konkretni potezi, pošto je ideja o dovođenju Dajota Upamekana iz Lajpciga pala u vodu. Mladi francuski štoper je upravo na okupljanju reprezentacije otkrio da je imao nekoliko zanimljivih ponuda, ali da želi da ispoštuje obećanje koje je Lajpcigu dao kada je produžio ugovor za još godinu dana i tako praktično unapred odredio da još jednu sezonu provede u redovima bundesligaša.

Dijego Karlos je trenutno jedan od trojice najvrednijih igrača Sevilje zajedno sa Lukasom Okamposom i Žulom Kundeom, a jedan od njih moraće da napusti stadion Ramon Sančez Pizhuan. Međutim, da bi Dijego Karlos zaista otišao Sevilja prvo mora da smanji potraživanja. Sportski direktor Sevilje Monći procenjuje Brazilca na sumu između 75.000.000 i 80.000.000 evra, što je bila cena i kada se Liverpul dovodio u vezu. Redsi su i dalje u krugu kandidata za Karlosov potpis, ali interesovanje nije više toliko ozbiljno kao pre, pošto Sevilja ne odustaje od toga da skupo naplati njegove kvalitete.

Karlos se i dalje nalazi na odmoru pošto je sa Seviljom pokorio Ligu Evrope po šesti put u klupskoj istoriji, a u nedavnom razgovoru za brazilske medije poručio je da je njegov agent dobio odrešene ruke da donosi odluke umesto njega, ali i da je sada isključivo fokusiran na početak sezone sa Seviljom i meč Superkupa Evrope protiv Bajerna 21. septembra.

Podsetimo, pre nego što Junajted uopšte dovede štopera mora da napravi rezove u svojim redovima. Kris Smoling je već nadomak trajnog potpisa u Romi, a pored nedodirljivog kapitena Harija Megvajera u konkurenciji su još i Viktor Lindelef, Fil Džons, Aksel Tuanzebe i Erik Baji



tagovi

Dijego KarlosLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara