Uroš Milovanović (©MN Press)
Uroš Milovanović (©MN Press)

Uroš Milovanović posle "makazica": Prvi takav gol u profesionalnom fudbalu, protiv Zvezde na pobedu

Vreme čitanja: 4min | uto. 31.10.23. | 12:16

"Mi smo TSC i svaku utakmicu idemo na pobedu", kaže mladi napadač kluba iz Bačke Topole

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

U moru nedaća koje su stigle TSC, od činjenice da ne pobeđuju i to na kakav način jer su ponovo bili jako blizu, izdvaja se i neka pozitivna stvar. I dalje su Topolčani na poziciji broj tri sa četiri boda ispred prvog pratioca Vojvodine. Mogli su u turbulentnoj završnici utakmice sa Novim Pazarom da u samo pet minuta načine preokret, da je Miloš Vulić bio precizan sa bele tačke. Heroj gostujućeg tima postao je iskusni čuvar mreže Nikola Mirković, koji je sem skinutog penala svojim bravurama zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Izabrane vesti

Sa druge strane, TSC je dobio napokon Uroša Milovanovića i to na kakav način. Mučio se napadač na pozajmici iz Sportinga otkako je došao u Bačku Topolu, priliku je ispred njega dobio Marko Rakonjac, da bi juče na izuzetan način nagovestio da nije otpisan. U momentima kada je Novi Pazar držao konce u svojim rukama i mogao da dotuče ošamućenog protivnika, izdigao se nekadašnji centarfor surduličkog Radnika i loptu Nemanje Stojića prosledio makazicama u nebranjenu mrežu. Momenat za TV špice i jedan od najlepših pogodaka ove sezone, i momenat koji je obeležio 13. kolo Mozzart Bet Superlige. Čekao se Milovanović još od pripremnog perioda, doveden je kao zvučno pojačanje a ne samo da nije uspeo da postigne pogodak, već ga u nekim utakmicama nije bilo ni u protokolu. Sada je najavio svoj povratak na najbolji mogući način i podsetio javnost na činjenicu zašto ga je Sporting iz Hihona doveo u svoje redove.

"Od utakmice je ostao malo gorak ukus jer mi smo TSC i svaku utakmicu idemo na pobedu, kući ili na strani. Moglo je da ode i u jednom i u drugom smeru. Smatram da ćemo ovako propuštene bodove nadoknaditi negde u budućnosti sa ovako dobrim radom jer svi verujemo u rad trenera i stručnog štaba. Srećan sam zbog prvog pogotka, ja sam napadač i živim od golova, meni je to hrana. Sve što radim, radim da bih dao gol. Svaku utakmicu i trening ja dajem svoj maksimum, šteta što moj pogodak nije doneo tri boda timu. Ovakav gol sam postigao na treningu i u mlađim kategorijama, u profesionalnom fudbalu mi je ovo prvi put", kaže Uroš Milovanović u izjavi za Mozzart Sport.

Posle epizode u Španiji bio je u potražnji za novim klubom nekadašnji mladi reprezentativac Srbije. TSC se uključio u trku i uspeo da ubedi mladog centarfora da pojača njegove redove. Želju su iskazali i belgijski Beveren, pa čak i nemački velikan Šalke koji je ispao u Cvajtu. Uroševa želja bila je Srbija i potom je usledio dolazak u Bačku Topolu.

"Šalke je hteo da me kupi, međutim, Sporting nije hteo da me proda, Beveren je bio tu i još jedan klub, međutim, nakon razgovora sa ljudima iz TSC-a i trenerom Lazetićem sam osetio veliko poverenje i video sam svoju budućnost ovde, u konsultaciji sa roditeljima i porodicom. Uticala je i Evropa, svakom igraču je san da igra Ligu Evrope ili Ligu šampiona", navodi mladi centarfor.

Priseća se svoje prve sezone na Pirinejskom poluostrvu napadač Topolčana, u kojoj je, smatra, mogao više. Ostaće upisana četiri pogotka, ali i selidba na klupu posle koje je usledila pozajmica i povratak u Srbiju.

"Naravno da sam mogao više u Španiji. Kada sam tek došao igrao sam kod trenera Belarda i ulazio sam često, igrao dobro. Tamo je mnogo jači tempo nego kod nas u Superligi, posle nisam igrao neko vreme pa mi je trener rekao da mi fali ritam i da nastavim da radim. Nastavio sam da dajem sto odsto svaki trening. Dobio sam poverenje u kupu, opravdao sam njegove reči i iskoristio svoju šansu, dao sam dva gola protiv Numansije. Posle sam opet u kupu dao dva gola Rajo Valjekanu, počeo sam naredne dve utakmice. Zatim je došlo do smene trenera i novi trener nije igrao sa profilom igrača kao ja i iskreno mi je rekao da neću igrati. Dobio sam neke minute, nisam imao ni sreće, počnem utakmicu pa mi ponište gol. Svaki trener ima svoju zamisao pa sam na kraju sezone pričao sa klubom i odlučio sam da je meni najpotrebnije da idem negde gde ću da igram. Znam sebe i treba mi kontinuitet i utakmice da bih bio bolji i pomagao timu", prepričava Uroš Milovanović svoj period boravka u Španiji.

Put ka Hihonu krenuo je sa juga Srbije. Pamtiće po dobrome svoje nastupe u dresu Radnika mladi napadač, a ostaće zabeleženo da je u dresu Surduličana uspeo da stigne kako do transfera u Hihon tako i do dresa mlade reprezentacije.

"Veoma sam bio zadovoljan u Surdulici, dao sam 15 golova i imao sedam asistencija. Ta sezona je bila uspešna za Radnik, bili smo u sredini tabele, desilo se da deset utakmica nismo primili gol, ja sam svaku drugu utakmicu davao gol i doprinosio timu svojim učinkom. Bilo je onda pet, šest ponuda i klub i ja smo zajedno odlučili da odem u Sporting. Prethodno sam igrao i u B timu Levantea, zvala je Zvezda i ja sam bez razmišljanja došao. Radnik mi je ukazao ozbiljnu šansu i to sam i prihvatio."

Velika su očekivanja uoči derbija sa Crvenom zvezdom u sredu, uostalom kao i na svakoj drugoj utakmici koju igra vicešampion Srbije. Nada se strelac gola protiv Novog Pazara pozitivnom rezultatu, smatrajući da njegov tim ima potreban kvalitet da se suprostavi šampionu Srbije.

"Znam da ćemo dati maksimum i idemo na pobedu, ja verujem u ove momke i u pozitivan rezultat. Iz dana u dan vidim koliko imamo veliki kvalitet", optimista je Uroš Milovanović.



tagovi

Uroš MilovanovićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara