Gonzalo Berhesio (©AFP)
Gonzalo Berhesio (©AFP)

Urugvajska Apertura: Veteran Berhesio nosi Nasional

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 23:20

Velikan iz Montevidea počeo sezonu s dve pobede u prvenstvu, a noćas dočekuje Sero Largo koji ima polovičan učinak posle dve utakmice

Prošlog meseca počela je nova sezona u Urugvaju. Šampion ove zemlje Nasional počeo je novi šampionat sa dva trijumfa protiv Progresa u gostima (3:1) i Sud Amerike (1:0) na svom terenu. Nekadašnji prvak Južne Amerike nije se proslavio u grupnoj fazi Kopa Libertadores. U konkurenciji Argentinos Juniorsa, Universidad Katolika i Atletiko Nasionala iz Medeljina, velikan iz Montevidea je bio tek treći iza argentinskog tima i čileanskog šampiona, pa će nastaviti takmičenje u Kopa Sudamerikani, drugorangiranom kontinentalnom takmičenju.

Osim domaćih igrača, Nasional se oslanja na trojicu iskusnih Argentinaca. Prvi strelac tima je napadač Gonzalo Berhesio, a tu su i njegovi zamljaci Leandro Fernandez i neništivi 40-godišnji vezista, prošle sezone igrač brazilskog Internasionala Andres D’Alesandro.

Izabrane vesti

Berhesio je postigao golove za plavo-bele na tri vezana meča, dva u šampionatu Urugvaja, a postigao je pogodak u pobedi nad Atletiko Nasionalom (2:0) u poslednjem kolu grupne faze Kopa Libertadores, ali to je bilo dovoljno samo za treću poziciju. Podsetimo, prošle sezone Nasioanl je igrao u četvrtfinalu Kopa Libertadores gde ga je zaustavio slavni River Plejt iz Buenos Ajresa.

01.30: (1,88) Nasional (3,40) Sero Largo (3,90)

Nasional noćas (01.30) na svom stadionu Gran Park sentralu, u odloženom meču prvog kola Aperture, dočekuje Sero Largo, tim koji ima polovičan učinak posle prva dva kola. Domaćin će biit oslabljen neigranjem reprezentativca Urugvaja Augustina Oliverosa koji je na pripremama sa reprezentacijom pred start Kopa Amerike 13. juna.

Početkom godine ovi timovi su odmerili snage u Klausuri i tada su mreže mirovale. Nasional teško izlazi na kraj sa Serom Largom. Nije ga dobio na četiri vezane utakmice, od toga dve na svom stadionu. Početkom prošle godine u Montevideu bilo je 2:2, dok je Nasional pre dve godine poražen pred svojim navijačima (0:1).

Šampion Urugvaja može da se pohvali da ima granitnu odbranu koja je na poslednjih pet utakmica primila samo jedan gol, a mreža golmana Serhija Roheta nije se zatresla na prethodne dve utakmice.

Početak sezone nagoveštava da će Nasional, osim ljutog gradskog rivala Penjorola, da ima ozbiljne takmace i u Liverpulu i Vonderersu.

URUGVAJ 1, APERTURA - ODLOŽENI MEČEVI 1. KOLA

Sreda

Penjarol – Plaza Kolonija u toku

Četvrtak

01.30: (1,88) Nasional (3,40) Sero Largo (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaUrugvaj 1NasionalSero LargoGonzalo Berhesio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara