Ilustracija (©Zrinjski/Borac Banjaluka)
Ilustracija (©Zrinjski/Borac Banjaluka)

Utakmica koja bi mogla da reši borbu za titulu u Bosni i Hercegovini

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.03.24. | 10:58

U Mostaru se sastaju ekipe koje jedine vode trku za šampionski pehar

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Do kraja druge trećine šampionata u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostalo je da se odigraju još dve utakmice. Jedna od njih pogotovo pleni pažnju. Utakmica koja bi mogla rešiti borbu za titulu jer se sastaju ekipe koje jedine vode trku za šampionski pehar.

Izabrane vesti

ZRINJSKI - BORAC (19:00)

Od početka sezone Borac i Zrinjski su se izdvojili na vrhu tabele kao jedini legitimni kandidati za šampionsku krunu. Istina, Zrinjski nešto malo kasnije zbog obaveza u Evropi, ali realno gledajući, u ovom trenutku su to dve najbolje ekipe lige. Mostarci pokušavaju da smanje bodovni deficit za Banjalučanima, pred ulazak u foto finiš prvenstva, a taj zaostatak trenutno iznosi devet bodova. Vremena je sve manje, tako da bi Plemići trebali da želje pretvore u delo, ukoliko misle odbraniti titulu. Nije preterano puno pomogla ni promena trenera zimus, kada je na klupu seo Željko Petrović. Iskusni stručnjak je solidno krenuo i osvojio pet od mogućih devet bodova, ali Borac ne dozvoljava smanjenje distance. Ako ne može protiv ostalih rivala, onda bi moglo u međusobnom duelu, bar se tako nadaju u Zrinjskom.

19.00: (1,90) Zrinjski (3,25) Borac Banjaluka (4,00)

Gledajući domaće utakmice, Plemići zaista igraju fantastično, što pokazuje i poslednji duel pred svojim navijačima kada je rezultatski stradao Igman. Istina, Borac je druga dimenzija u odnosu na Igman, ali bi domaći teren mogao biti velika prednost. Pogotovo kada je ulog osvajanje titule.

"Sve je spremno za spektakl kako i treba da bude. Igraju dve najbolje ekipe, prvi protiv drugog. Teren je fenomenalan, publika će biti prisutna u najvećem broju, tako da očekujemo mnogo dobru utakmicu", rekao je u najavi meča Petrović, koji neće moći da vodi svoj tim zbog isključenja u Modriči.

"Gledali smo Borac, znamo kako igraju, kao što i oni znaju kako mi igramo. Najvažniji je voljni momenat, da izađemo i damo sve od sebe od prvog do poslednjeg minuta, da zadovoljimo publiku intenzitetom, duelima, stvaranjem šansi. Borac je favorit ako se gledaju bodovi, ali mi smo favoriti jer igramo pred domaćom publikom, pa očekujem odličnu utakmicu i sjajnu atmosferu, da nas naši navijači poguraju do pobede", istakao je iskusni stručnjak.

Sa druge strane, Borac zaista igra sezonu iz snova. Svega jedan poraz i to u prvom kolu na Grbavici, svrstava ih u red timova sa najboljom formom čak i u Evropi. Dominantno Banjalučani jurišaju ka tituli prvaka i ne žele olako to da ispuste. Konstantno drže prednost nad pratiocima i ukoliko se ne desi neko čudo, uspeće u svojoj nameri da osvoje šampionski pehar. Vinko Marinović je napravio ekipu za respekt gde Borac podjednako dobro igra i kod kuće i na strani, što je najveća prednost jer se ne gube tako olako bodovi na gostovanju, što je bio slučaj prethodnih sezona.

Ukoliko uspeju danas ostati neporaženi, verovatno će to biti to i praktično nemoguće bi bilo skinuti ih sa trona. Svesni su toga i u taboru Banjalučana pa će sve svoje misli usmeriti na to da ostanu neporaženi.

"Ovo je bez dileme okršaj dve najbolje ekipe lige i očekujem zanimljivu utakmicu. Međutim, imamo cilj u ovom susretu, a to je da ostanemo neporaženi. Imperativ pobede u ovom duelu je na strani Zrinjskog i to njihovo moranje i srljanje moglo bi da bude naša šansa. Igraćemo mirno, staloženo, pokušaćemo da ih držimo što dalje od našeg gola i očekujem da takva igra urodi plodom", poručio je Vinko Marinović trener Borca.

TRADICIJA

U prvom delu sezone na Gradskom stadionu u Banjaluci nije bilo golova, a Mostarci su poslednja četiri duela protiv Borca na stadionu "Pod Bijelim brijegom" rešili u svoju korist (1:0, 4:1, 2:1, 4:0). "Crveno-plavi" samo dva puta odneli bod iz Mostara, 2011. i 2017. kada je bilo 0:0, dok su osim toga doživeli četiri poraza (0:3, 2:3, 0:2, 3:4). Zrinjski i Borac jednom su snage odmerili i u Kupu BiH, kada su Mostarci na svom terenu slavili ubedljivo 5:0.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 22. KOLO

Subota

Široki Brijeg - Sloga Doboj 0:1 (0:0)

/Vidić 55/

GOŠK - Posušje 1:1 (1:0)

/Radenović 8 - Kamenar 57/

Sarajevo - Igman 2:2 (0:0)

/Čataković 85, Hasić 86 - Ramić 72pen, Hebibović 79/

Nedelja

14.00: (2,60) Zvijezda 09 (2,95) Željezničar (2,80)

19.00: (1,90) Zrinjski (3,25) Borac Banjaluka (4,00)

Ponedeljak

18.00: Velež - Tuzla Siti

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ZrinjskiBorac Banja LukaBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara