Stefan Hajdin na utakmici sa Voždovcem
Stefan Hajdin na utakmici sa Voždovcem

Utakmica u nevreme: Zvezda menja ceo tim!

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.08.18. | 09:37

Može li Spartak da postigne gol na Marakani?

I posle Spartaka (Trnava) – Spartak (Subotica). Duel četvrtog kola Superlige (19.00, TV Arenasport 1) dolazi u nezgodnom terminu i za crveno-bele i za Golubove. Oba tima su se fizički i psihički istrošila u evropskim bitkama, a očekuju ih veoma bitni revanši.

Crveno-beli će već u ponedeljak ujutru krenuti put Slovačke na revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je posle 1:1 na Marakani srpskom prvaku  potrebna pobeda u gostima.  Sigurni smo da će Vladan Milojević na teren izvesti gotovo rezervni tim, baš kao što je to uradio protiv Voždovca.  To znači da bi šansu trebalo da dobiju golman Popović, Sumaila i Babić na štoperskim, a Gobeljić i Hajdin na bekovskim pozicijama.  Očekuju se rotacije u vezi, pa će na teren verovatno Jovančić, Milijaš, Jevtović, Meleg i Srnić, dok bi napad trebalo da predvodi mladi Dejan Joveljić, koji je u finišu prethodne sezone dao dva gola Subotičanima.
Dolazi nam ekipa koja je prošle sezone izborila izlazak u Evropu. Ima Spartak dobre igrače, dobrog trenera. Od srca mu želim sve najbolje u Evropi. Mi ćemo se spremiti na najbolji mogući način, videćemo u kom ćemo sastavu izaći. Imam sve igrače na raspolaganju. Milić je van stroja, ali ni tu nije neka drastična povreda”, predočio je Vladan Milojević.

Izabrane vesti

Moguće je da će se stručni štab Spartaka odlučiti za sličan korak. Mešanje karata izazvanom uspesima na međunarodnoj sceni koštalo je Golubove boljih rezultata u domaćem prvenstvu. To se najbolje videlo pre šest dana kad je novosadski Proleter slavio ubedljivo (4:0), prethodno su Plavi golubovi pali u Bačkoj Palanci...  

Dodatna nevolja za tim Vladimira Gaćinovića je što je Zvezda u ovom prvenstvu primila samo jedan gol. S druge strane, Spartak je u mini-seriji od tri poraza. Na četiri od poslednjih pet međusobnih okršaja ova dva tima došlo je GG.
Očekuje nas težak meč i motivisan protivnik, bez obzira u kom sastavu bude igrao. Borićemo se, jedino tako možemo da ostvarimo povoljan rezultat koji bi nam, posle ovih poraza, mnogo značio. Moramo da počnemo s osvajanjem bodova u prvenstvu, otud je neophodna maksimalna posvećenost ovoj utakmici s velikim rivalom”, objasnio je kapiten Vladimir Torbica, uz napomenu da za goste danas ne može da igra jedini povređeni Branimir Jočić.

SUPERLIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV, 19.00 (TV Arenasport 1)

Stadion: “Rajko Mitić”
Sudija: Nenad Đokić (Užice)

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Sumaila, Babić, Hajdin – Jovančić, Milijaš – Jevtović, Meleg, Srnić – Joveljić. Trener: Vladan Milojević.

Spartak: Perić – Dunđerski, Ćalasan, Tekijaški, Vukčević – Šimura, Glavčić – Đuričin, Torbica, Afum – Čečarić. Trener: Vladimir Gaćinović.

Superliga, 4. kolo:

Petak

Radnički Niš – Voždovac 1:0 (0:0)
/Noma 89/

Subota

Proleter - Napredak 1:1 (1:0)
/Čović 27 - Vukanović 90+4/

OFK Bačka - Čukarički 1:1 (0:0)
/Mićić 90 - Tedić 79/

Dinamo Vranje - Mladost 1:3 (0:1)
/Suraka 87pen - Dimić 30, Tumbasević 80, Jovanović 90/

Mačva - Vojvodina 0:0

Rad - Radnik 3:1
/Mihajlović 5, Perendija 28, Kasalica 46 - Pantelić 14/

Nedelja 

17.00 (8,50) Zemun (4,50) Partizan (1,35)

19.00: (1,18) Crvena zvezda (6,50) Spartak Subotica (13,0)

* Kvote su podložne promenama 

FOTO: MN Press, Star sport


tagovi

Vladan MilojevićVladimir Torbica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara