Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Vaduc čeka skoro dve decenije na pobedu protiv Tuna

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 13:44

Danas u Lihtenštajnu prvi meč plej-auta za popunu švajcarske Superlige. Domaćin nije pobedio današnjeg rivala još od 2001.

Prošle nedelje su se završila prvenstva u Superligi i Čelendž ligi Švajcarske, ali sezona još nije gootova. U sredu i četvrtak su odigrani mečevi četvrtfinala kupa, a u petak je prvi meč plej-auta za popunu 10. mesta u eliti. Vaduc u Lihtenštajnu dočekuje Tun (18.15).

Vaduc je zanimljiv tim koji je iz malene države koja nema svoje prvenstvo, pa najbolji klub ove zemlje igra u obližnjoj Švajcarskoj. Vaduc je bio i član najbolje lige Švajarske u sezoni 2016/2017, ali je ispao i već tri sezone je u drugoligaškom karavanu. U proteklom šampionatu druge lige, Vaduc je bio drugi iza Lozana, a ispred Grashopersa. Tim iz Lihtenštajna je u finišu sezone iskoristio lošu formu Skakavaca i izborio se da dotatnih 180 minuta borbe za elitu.

Izabrane vesti

Tun je proustio veliku šansu u finišu sezone u Superligi Švajcarske. Pred poslednje kolo je imao bod više od Siona, ali je odigrao samo 3:3 u Cirihu, pa je nekadašnji šampion sa pobedom u Ženevi protiv Serveta sa 2:1 izborio opsranak.

Druga šansa je pred Tunom koji ove godine igra veoma loše u gostima. Sakupio je samo 13 bodova u najboljoj ligi kada je bio gost. Prošlosezonski član elitne lige ima ulogi favorit u ovom dvomeču.

Vaduc sa klupe predvdi Mario Frik. U klubu je i Kruševljanin Milan Gajić, ali neće igrati zbog povrede. On je nekada nosio dres Jang Bojsa. Najbolji strelac tima je Turčin Tunahan Čiček, koji je 12 puta zatresao mrežu u šampionatu, jedan više od Manuela Sutera.

Tun najveće nade polaže u najboljeg strelca tima Ridžija Mansija. On je u Superligi Švajvcarske postigao 12 golova. Fudbaler iz Konga je postigao dva pogotka u Cirihu prošle nedelje, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne plej-aut.

Tun je pobedio Vaduc na poslednje tri utakmice u Superligi Švajcarske pre tri godine. Klub iz Lihtenštajna samo je jednom u istoriji pobedio današnjeg rivala i to davne 2001. godine.

ŠVAJCARSKA 1 – PLEJ-AUT (PRVI MEČ)

Petak

18.15 (3,00) Vaduc (3,30) Tun (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TunVaducŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara