Vakulko otišao kod Fabricija Ravanelija

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.07.18. | 19:10

Partizanov Ukrajinac na jednogodišnoj pozajmici, bez prava otkupa

Posle tačno šest meseci završila se epizoda Jurija Vakulka u Beogradu. Doduše, privremeno. Kapiten mlade reprezentacije Ukrajine vratio se u otadžbinu, gde će narednih godinu dana provesti na pozajmici u Arsenalu iz Kijeva.

Dogovor je takav da je klub iz glavnom grada Ukrajine samo dobio Vakulka „na korišćenje“, ali neće imati mogućnost da u junu 2019. otkupi njegov ugovor, već će crno-beli i dalje raspolagati pravom na igrača za kog su „vezani“ papirima do decembra 2021, jer žele da iskoriste mogućnost da unovče novčana sredstva ukoliko se on pokaže na drugoj adresi. Ili da dobiju fudbalera natrag sa „utakmicama u nogama“ što svakako ne bi bio slučaj u Humskoj, jer ne njega Miroslav Đukić, u ovom trenutku, ne računa o čemu svedoči činjenica da 21-godišnji vezista nije licenciran za mečeve kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Drugo bitno saznanje je da će tokom pozajmice Parni valjak imati pravo da u svakom trenutku opozove Vakulka natrag, ukoliko to okolnosti budu zahtevale.

Ukrajinski Ozil“, kako su na nazvali mediji u otadžbini, nije se snašao u Partizanu, pošto je tokom proleća odigrao samo 109 minuta na mečevima protiv Radnika i Voždovca. Kako na početku ove nije bio ni u protokolu, odlučeno je da je za njegovu karijeru najbolje da se oproba u Arsenalu iz Kijeva. Reč je o povtratniku u Premijer ligu Ukrajine, na čijoj klupi od pre mesec dana sedi čuveni Italijan Fabricio Ravaneli, pa možda čuvena Srebrna lisica izvuče najbolje od Vakulka.

FOTO: MN Press


tagovi

Juri VakulkoFabricio RavaneliArsenal Kijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara