Valensija se ogrešila o Maksimovića: Bili smo nepravedni prema njemu, nismo ga pustili da ode! Tri kluba čekaju?

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.06.18. | 08:45

Trener Marselino Toral otvorio dušu...

„Nemanja Maksimović zaslužuje da sam izabere svoju sudbinu“.

Ovim rečima trener Valensije Marselino Toral praktično je najavio da bi potencijalni srpski reprezentativac mogao da napusti Mestalju ovog leta, tokom izglanja gde je otvorio dušu o tome kako se klub ogrešio o mladog vezistu.

Izabrane vesti

Marselino je u razgovoru za madridski AS priznao je da se on, ali ni ostali ljudi u klubu nisu poneli pravedno prema Maksimoviću i da će zbog toga pokušati da okaju grehe u ovom prelaznom roku. Kako je otkrio - Maksimoviću će biti pružena prilika da sam odluči o svojoj budućnosti i samo on će imati poslednju reč o tome da li želi karijeru da nastavi u Valensiji ili ne.

Trener koji je Valensiju vratio na pobednički kolosek takođe je obrazložio zašto smatra da se klub nije poneo lepo prema Srbinu. Naime, popularnom Maksi nije bilo dozvoljeno da ode na pozajmicu tokom zime, iako je u poslednjoj nedelji prelaznog roka imao konkretnu ponudu Leganesa, a interesovali su se i Hetafe i Verder. U nastavku sezone Maksimović je dobio priliku „na kašičicu“, odigrao je svega sedam utakmica i to tek dve u Primeri - protiv Đirone i Deportiva, i to u momentima kada je Valensija već bila sigurna.

Zbog toga se dogodio zaokret u razmišljanju vodećih ljudi. Marselino i Maksimović su obavili razgovor u januaru, a šef struke Slepih miševa tada je poručio zlatnom Orliću da slobodno može da ode ukoliko se s pozajmice vrati Žoao Kanselo. Iako načelno ne igraju iste pozicije (Maksimović centralni i zadnji vezni, Kanselo pokriva ceo desni bok), očigledno je da Marselino Srbina video na njegovoj, praktično, sekundarnoj poziciji, a to je kraj desne aut-linije u veznom redu, gde je i odigrao tri utakmice tokom prošle polusezone. Zbog toga je i moglo da dođe do „košenja“ između njih dvojice. Ipak, Kanselo je posle lošeg početka sezone u Interu ipak ostao do kraja i postao jedan od najvažnijih igrača Nerazura, pa je i Maksimović ostao u Valensiji. To mu se nije isplatilo.

Marselino je, očigledno, veliki poštovalac Nemanje Maksimovića, pošto ga je nazvao „velikim profesionalcem“, te da je uvek trenirao na najvišem nivou, uprkos tome što nije igrao.

Zato se postavlja logično pitanje - zašto je Valensija tako postupila sa Maksimovićem? Pre svega zato što je Srbin poslednje zvanično pojačanje prethodne garniture Valensijine uprave, pre dolaska sportskog direktora Mateua Alemanija i trenera Marselina. Drugi razlog je konkurencija na poziciji koju pokriva Maksimović, a na kojoj se trenutno nalaze Pareho, nedavno otkupljeni Kondogbija, Kokelan, Soler i Feran. Dakle, previše igrača za dve pozicije na terenu.

Šta preostaje Maksimoviću? Jedina realna opcija je - rastanak. Da li odlazak na pozajmicu ili transfer - to već zavisi od odluke koju donesu Maksimović i klub zajedno. Šuška se da bi isti triling klubova koji je Srbina želeo u januaru ponovo mogao da bude zainteresovan za saradnju.

Foto: Action Images


tagovi

Nemanja MaksimovićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara