Mark Valijente u dresu Partizana (©Starsport)
Mark Valijente u dresu Partizana (©Starsport)

Valijenteu sledi borba za ugovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 12:32

Bivšem štoperu Partizana saradnja sa Sportingom ističe na kraju sezone

U sezoni za zaborav (2018/19) Mark Valijente je bio jedna od svetlijih tačaka Partizana. Iskusni štoper koji je leta 2018. godine stigao iz Epena se pokazao kao vredno pojačanje, ali je narednog leta ipak dobio dozvolu da promeni ekipu. Stigao je u Sporting, u prvoj sezoni je bio standardan u Hihonu, ali je zbog teške povrede u tekućoj upisao tek dva nastupa. Ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa španskim drugoligašem, u narednom periodu će morati da pokaže da li je zaslužio produžetak saradnje.

Prvi španski fudbaler u istoriji Partizana je minule sezone pod vođstvom Hosea Alberta i kasnije Miroslava Đukića (sa kojim je kratko sarađivao i u Humskoj) upisao 22 nastupa u Segundi, svaki u startnoj postavi, a postigao je i jedan pogodak. U tekućoj ga je plantarni fascitis (fascitis tabana) odvojio od terena, te se u tim vratio tek sredinom decembra. Odigrao je oko 70 minuta u Kupu kralja u pobedi protiv Kvintanar Reja, da bi pre osam dana dobio minut u remiju sa Leganesom u ligi.

Izabrane vesti

Očekuje se da mu trener David Galjego ukaže šansu u nastavku sezone, kako bi pokušao da se izbori za produžetak ugovora. Kada je leta 2019. godine stigao iz Partizana potpisao je dvogodišnju saradnju sa opcijom produžetka na još jednu sezonu. Sve će zavisiti od njegovih izdanja u narednom periodu. Štoper koji je prve fudbalske korake ostvario u Barseloninoj akademiji i bio kapiten Sesku Fabregasu, Lionelu Mesiju i Đeraru Pikeu u mlađim kategorijama će se za mesto u ekipi boriti sa 10 godina mlađim Pelajom, čija budućnost u klubu je takođe neizvesna.

Sporting Hihon ima ambiciju da se već ove sezone vrati u Primeru, predvođeni najboljim strelcem Urošem Đurđevićem su posle 19 odigranih kola peti na tabeli Segunde sa 32 boda.



tagovi

Mark Valijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara