Valverde čačnuo gde nije smeo

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.04.18. | 10:53

La Masija je ugrožena i spolja i iznutra

Barselona je sinoć remizirala na gostovanju u Vigu protiv Selte (2:2), a utakmicu je obeležio svojevrsni eksperiment trenera Ernestea Valverdea koji je na teren poslao jedanaestoricu koja verovatno nikada nije igrala zajedno ni na treningu.

Uz povređene Rakitića, Inijestu, Pikea i Busketsa, odmor su dobili i Mesi, Umtiti i Luis Suarez, a početna postava Katalonaca bila je: Ter ŠtegenSemedo, Mina, Vermelen, Dinj - Gomes, Paulinjo - Dembele, Denis Suarez, Kutinjo - Alakaser.

Izabrane vesti

Ta ekipa je ipak uspela da sačuva niz od 40 utakmica bez poraza, ali je i postavila negativan rekord. Naime, ovo je prvi put još od aprila 2002. i utakmice protiv Atletik Bilbaoa da u prvoj postavi Barselone nije igrao nijedan Katalonac, odnosno nijedan igrač ponikao u Barseloninoj čuvenoj fudbalskoj školi - La Masiji.

Tada je trener bio Karles Reksač, a postava je izgledala ovako: BonanoRajzinger, Kristanval, Abelardo, KokoKoku, Ročembak, RivaldoLuis Enrike, Saviola, Overmars.

Ipak, ono što je danas centralna tema u španskim medijima je činjenica da je Valverde sinoć čačnuo tamo gde nije smeo. U La Masiju, odakle sinoć nije poslao na teren nijedno Barsino dete od prvog minuta. Zna se koliko Katalonci polažu u svoju nadaleko čuvenu omladinsku školu, i sam njen slogan je "La Masija - to se ne dira", ali je očigledno da je trener zaboravio na taj podatak.

I samo smo svedoci da je Barsa u poslednje vreme obustavila lansiranje novih mladih zvezda iz svoje akademije. Mnogi navijači su skeptični, brinu za budućnost La Masije čije je temlje udario slavni Johan Krojf, ali iz kluba uveravaju da će biti sve u redu i da je za stagnaciju promocije igrača iz omladinske škole kriva transafer zabrana FIFA, koja je skinuta tek prošlog leta.  

Foto: Action Images


tagovi

Ernesto Valverde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara