Alfred Gomis prošle sezone protiv Napolija
Alfred Gomis prošle sezone protiv Napolija

Vanjina nesreća sa izborom kluba – najsigurniji golman Evrope brani za SPAL

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.09.18. | 17:25

Bar se tako može naslutiti na osnovu prva četiri kola u Seriji A…

U Torinu nije mogao do minuta pored iskusnog Salvatorea Sirigua, pa je u dogovoru sa klubom Vanja Milinković Savić otišao na pozajmicu u SPAL kako bi dobio priliku da sakuplja iskustvo u Seriji A. Avaj, do skora mladom reprezentativcu Srbije kockice nikako da se slože. Samo što sada nije Sirigu razlog, već – Alfred Gomis.

Golman iz Senegala je i prošle sezone branio veći broj utakmica, ali samo zato što je Aleks Meret imao velikih problema sa povredama. Prošle takmičarske godine pak Gomis nije briljirao. Štaviše, SPAL je bio raspoložen da i njega proda. Sada se međutim situacija okrenula za 180 stepeni.

Izabrane vesti

Posle 43 primljena gola u 26 ligaških utakmica iz prošle sezone Gomis je ove sezone skoro pa nesavladiv. Naravno, nije to samo njegova zasluga, ali prosto neverovatno deluje podatak da je Gomis jedini golman koji nije primio gol u tri od uvodna četiri prvenstvena meča u nekoj od “liga petice”. Mrežu SPAL-a ove je sezone zatresao samo Nikola N’Kulu, inače igrač Gomisovog Torina.

Pred početak sezone je inače planirano da Vanja Milinković Savić bude prvi golman, ali je on imao manji problem sa povredom, pa je Gomis uprkos kasnom povratku sa Mundijala dobio šansu i – oberučke je prihvatio. Velike zasluge podvlačimo idu i na račun saigrača iz poslednje linije, možda pre svih na račun šefa Leonarda Sempličija

Podsetimo, mediji na Apeninima već su pisalo da bi zbog Gomisovog procvata Milinković Savić mogao da već u januaru ode na novu pozajmicu, ovog puta u Veronu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vanja Milinković SavićAlfred Gomis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara