VAR je uveden da bi bilo pravde: Real primio gol sa televizora, jedan mu poništen (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.10.18. | 13:31

Levante šokirao Madriđane...

Odluka čelnika Fudbalskog saveza Španije da na početku ove sezone uvedu video-tehnologiju na mečeve Primere pokazala se više nego produktivnom i dala šansu malim klubovima da se nadaju pravdi u sudaru sa velikanima, što se najbolje videlo u uvodu susreta devetog kola između Reala i Levantea.

Gosti iz predgrađa Valensije stekli su ogromnu prednost na „Santjago Bernabeu“, posle 13 minuta imali su 2:0, a za to, između ostalog, mogu da zahvale VAR sistemu.

Izabrane vesti

Sudija Giljermo Gvardra je, na signalizaciju iz kontrolne sobe, umesto prvobitno dosuđenog indirekta pokazao na belu tačku, jer je lopta – mada se na vidi jasno ni na TV snimku – udarila Rafaela Varana u ruku, pa su gosti posle gola Moralesa u šestom uspeli sedam minuta kasnije preko Rođera Martija da dupliraju prednost.

Krenuo je u tom trenutku ozbiljan pritisak Reala, postigao je domaćin gol, zatresao je mrežu Marko Asensio i taman što su se navijači u Madridu poradovali rezultatu 1:2 usledio je šok, pošto je VAR „video“ ofsajd španskog reprezentativca .

Da nema VAR-a, uz svu logistiku koju ima kraljevski klub, niti bi protiv njega bio sviran penal, niti bi mu se poništio gol. Zar ne?

 


tagovi

VAR tehnologija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara