Ado (©Starsport)
Ado (©Starsport)

VAR radio bez prestanka: Dva gola, dva crvena i po bod Mladosti i Spartaku

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.05.23. | 17:41

Lalatovićev tim nije sačuvao vođstvo – 1:1

Okršaj Novosađana i Subotičana na “Karađorđu” otvorio je četvrtu rundu plej-auta Mozzart Bet Superlige, a sudar dve ekipe kojima je bio preko potreban ceo plen, završen je burnim remijem, uz više intervencija iz VAR sobe u drugom poluvremenu. I dva crvena kartona za goste. Ulog je bio preveliki, jer bi eventualni poraz obe ekipe odveo u nezavidnu situaciju, a na kraju sa bodom nešto zadovoljniji mogu da budu Subotičani, koji su trenutno na dva boda iznad baraž zone – 1:1 (0:0).

Koliko je bilo nezanimljivo prvo poluvreme, toliko je uzbuđenja doneo drugi period ovog susreta. Još jednom je sa izmenama pogodio strateg Spartaka Milanović, donelo mu je to rezultat protiv Javora kada su igrači sa klupe doneli pobedu, a danas je u 84. minutu rezervista Ado izborio izjednačenje i ogromni bod svom timu u nastavku borbe za opstanak.

Izabrane vesti

Tako je anulirao prednost Novosađana iz 57. minuta, kada je Nemanja Milić bio najviši u skoku i glavom doneo vođstvo novosadskoj Mladosti. Veliki udeo u ovom pogotku imao je i mladi Jovan Mituljikić, koji je dobio šansu samo minut pre gola, te je praktično iz prvog kontakta sa loptom upisao asistenciju.

Mladost GAT je u mnogo većem problemu od Subotičana. Ekipa Nenada Lalatovića propustila je priliku da trijumfom pred svojom publikom pobegne sa samog dna, ali kako god da se završe ostali mečevi i ovog puta Novosađani ostaju sa fenjerom u rukama. A slede im neugodna gostovanja Radniku i Lučancima, te duel sa Naprektom kod kuće.

U prvom poluvremenu nije bilo gotovo ništa vredno pomena. Domaći su pokazali od starta htenje da dođu do brzog gola, ali nisu uspevali da probiju bedem Subotičana, niti da proslede upotrebljive lopte ka najisturenijim igračima, prema Miliću i Babiću. Gosti su se odlučili od starta za defanzivniji pristup, svesno su prepustili inicijativu ekipi Nenada Lalatovića i čekali priliku iz kontranapada.

U nastavku mnogo uzbuđenja. Malo je nedostajalo da već posle sedam minuta Subotičani povedu. Nakon kornera, Ostojić je bio najviši u skoku i poslao loptu uz stativu, ali je praktično na gol-linji zaustavio kapiten Maksimović. Samo koji minut kasnije kaznio je to na drugoj strani Nemanja Milić, koji je pogodio glavom na asistenciju Mituljikića. Istina uspeo je Manojlović nekako da na kraju uhvati tu loptu, ali bilo je kasno jer je već celim obimom prešla gol-liniju

Morao je i strateg Spartaka Milan Milanović da napravi trostruku promenu i razdrma napad ekipe. Ukazao je šansu Adu, Tumbaseviću i Hrstiću, koji je zauzeo mesto u srcu napada, pa se Stanić pomerio na krilo, što mu je prirodnija pozicija. I još jedanput je sa izmenama pogodio Milanović, jer je u 84. minutu rezervista Ado pogodio posle dodavanja Todoroskog nakon prekida. 

Samo tri minuta kasnije novo uzbuđenje pred golom Subotičana, sam je na golmana išao Dal Belo, a Šimura ga pokosio sa leđa na ivici šesnaesterca. Iako je sudija pokazao na belu tačku i pokazao žuti karton Šimuri, obe odluke su preinačene. Na kraju crveni karton za vezistu gostiju, ali samo faul na ivici kaznenog prostora za Novosađane. Nisu iskoristili tu šansu domaći, pa je meč završen podelom plena.

Pokazao je u samom finišu Minaković još jedan crveni karton gostima, zaradio ga je zbog oštrog starta štoper Bugarin, ali nije bilo vremena da domaći iskoriste tu brojčanu prednost.

MLADOST GAT – SPARTAK ŽK 1:1 (0:0)

/Milić 57 - Ado 82 /

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 500

Sudija: Nenad Minaković

Crveni karton: Šimura u 89. minutu, Bugarin u 95. (obojica Spartak)

MLADOST GAT (3-5-2): Knežević 6 – Hakman 6,5, Vujadinović 6,5, Ćosić 5,5 – Tanasijević 6 (od 46. Janković 5,5), Denić 6, Maksimović 6, Marković 5,5 (od 55. Dal Belo 6), Ilić 6 – Babić 5,5 (od 55. Mituljikić 6,5), Milić 7

SPARTAK ŽK (4-2-3-1): Manojlović 6 – Tanasin 5,5 (od 81. Ubiparip), Ostojić 6,5, Bugarin 5,5, Vitorović 6 – Đurasović 6,5 (od 61. Tumbasević 6), Tošeski 6 (od 61. Ado 7) – Todorski 6,5, Šimura 5,5, Srećković 5,5 (od 61. Hrstić 5,5) – Stanić 5 (od 74. Rošević)

Igrač utakmice: Ado 7 (Spartak)

MOZZART BET SUPERLIGA - PLEJ-AUT - 34. KOLO

Nedelja

Mladost GAT - Spartak 1:1 (0:0)

/Milić 57 - Ado 82/

19.30 (1.55) Javor (3.60) Kolubara (6.25)

Utorak

18.15 (2.45) Mladost Lučani (3.20) Radnik (2.75)

18.15 Napredak - Radnički Niš




tagovi

Spartak SuboticaMladost Novi SadMozzart Bet SuperligaNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara