Već se radi na bombi za sledeće leto: Sergej ili Pogba?

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.08.18. | 12:35

Male šanse ima Rabio

Juventus je obeležio letnji prelazni rok. Ne samo zbog transfera Ronalda, već i zbog još nekoliko sjajnih poteza na fudbalskoj pijaci. Bjankoneri su jedini klub u Evropi koji je ovog leta potrošio preko 200.000.000 evra (tačno 256.900.000) što dovoljno govori o njihovoj moći.

Transfer Ronalda je sve promenio. Kada im se ukazala šansa da dovedu Portugalca, Bjankoneri su odustali od dovođenja kapitalnog pojačanja u veznom redu što je bio prioritet uoči početka letnje pijace. Pokušavali su i posle toga, ali nije bilo realno da naprave još jedan megatransfer. Ipak, taj plan je odložen samo za sledeće leto.

Izabrane vesti

Torinski Tutosport koji je dobro upućen u dešavanja u Juventusu tvrdi da se Stara dama već sprema za naredno leto. I da je dovođenje velikog pojačanja u veznom redu glavni zadatak. Poznate su i mete. To su Pol Pogba, Sergej Milinković Savić i Adrijen Rabio.  

Juve je jednog od njih označio kao glavno pojačanje za sledeće leto. S tim što su šanse da to bude Rabio jako male. Francuz je blizu prelaska u Barselonu koja je spremna da ga plati 50.000.000 evra. Juventusov direktor Marota nagovara Rabioa da sačeka istek ugovra i preseli se u Torino narednog leta kao što je bio slučaj sa Emreom Džanom u Liverpulu, ali to je preveliki rizik za PSŽ i igrača. Sveci bi mogli da marginalizuju Rabioa i udalje ga iz prvog tima, što znači da bi igrač izugbio celu sezonu čekajući Juventus. A ima ponudu Barselone...

Zato je realnija varijanta da Juventusova bomba budu Pogba ili Milinković Savić. Francuz je na ratnoj nozi sa Murinjom u Junajtedu, trpi veliki pritisak ostrvske javnosti, jedva bi dočekao da ode... Ali problem je što je skup igrač. Juve je na slučaju Ronalda pokazao da nema finansijske limite, ali teško da će nešto slično pokušati sa Pogbom koji zarađuje oko 15.000.000 evra godišnje. Ako Junajted i Francuz pristanu na finansijsku žrtvu, onda je sve moguće. Ključ transfera bi mogli da budu dobri odnosi Nedveda i Mina Rajole.

Milinković Savić je rešenje koje preferira Maks Alegri. Trener Juventusa duže od godinu dana insistira na Srbinu iz Lacija, ali Juve nije mogao da se dogovori sa Lacijem. Bjankoneri su bili spremni da idu sa ponudom do 100.000.000 evra u koju bi bio uključen i neki igrač poput Pjace ili Ruganije, ali je tvrdoglavi Lotito sve odbijao. I na kraju se obilo njemu o glavu... Sada rizikuje da Srbinu padne cena. Ponudio mu je novi ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni, ali lokalni Mesađero tvrdi da Sergej nije zadovoljan i da je iziritiran ponašanjem Lacija u pregovorima ovog leta jer su pored Juventusove odbijene i ponude Milana i Real Madrida.

Koja će biti cena Milinković Savića narednog leta, teško je pretpostaviti. Mogla bi i da skoči, i da padne, ali to neće promeniti Juventusove namere prema njemu. Alegri insistira na dgovođenju Srbina čime bi bio kompletiran Drim tim u Torinu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Sergej Milinković SavićPol PogbaAdrijen Rabio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara