Velika policijska akcija u Belgiji: Agenti upali u Anderleht i fudbalski savez, istražuju malverzacije oko transfera Aleksandra Mitrovića

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.04.19. | 16:41

Opsadno stanje od jutros na stadionu Konstant Vanden Štok...

Vest dana u Belgiji ponovo su malverzacije prilikom fudbalskih transfera! Stadion Anderlehta Konstant Vanden Štok i tamošnji fudbalski savez u centru su pažnje od jutros, pošto je finansijska policija nenanajvljeno upala i počela da češlja dokumentaciju. Ono što je posebno zanimljivo za nas je to što se istraga za sada bazira na transfer srpskog napadača Aleksandra Mitrovića iz 2015. godine

Svi belgijski mediji prenose ovu informaciju, a potvrdio ju je i državni javni tužilac. Navodno, predmet istrage je uloga menadžera Pinija Zahavija u čitavom poslu. Tužilac nije pomenuo njegovo ime, ali kazao je da se radi "o jednom poznatom fudbalskom agentu"

Izabrane vesti

Navodi se da je u klupske prostorije Anderlehta, odnosno u sedište Fudbalskog saveza Belgije, jutros oko devet časova nenajavljeno upalo tridesetak agenata. Oni su na tamo tokom celog dana, provode istraživanje pranja novca i ko je sve učestvovao u prljavim rabotama. Slučaj, kako ističu belgijski mediji, nema veze sa prethodnom akcijom "Čiste ruke". 

Paralelno sa ovom akcijom pretresena je kuća nekadašnjeg advokata Anderlehta koji je učestvovao u svim transferima prethodne uprave. Javni tužilac ovu informaciju nije želeo da komentariše.

Iz Fudbalskog saveza Belgije oglasili su poručivši da svi iz te organizacije sarađuju sa vlastima.  

Podsetimo, Aleksandar Mitrović prešao je 2015. iz Anderlehta u Njukasl za 18.500.000 evra i potpisao petogodišnji ugovor. 

Foto: Reuters


tagovi

Aleksandar MitrovićPini Zahavi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara