Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Velika prekretnica u Poketinovom projektu

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 12:01

Čelsi i argentinski trener pred mečevima koji definišu hoće li sezona biti uspešna ili ne

Revanš meč polufinala Liga kupa između Čelsija i Midlsbroa igra se u utorak uveče na Stamford Bridžu. Unapred su uloge u ovom dvoboju prilično jasno raspoređene, jer dok su domaći jedan od najvrednijih timova na svetu, gosti su samo srednja klasa čak i u drugom engleskom rangu. Ipak, ne treba potceniti Boro, koji je u prvoj utakmici savladao Plavce sa 1:0 i sa minimalnom prednošću i gomilom nade stižu na megdan u London.

Tekuća nedelja bi mogla da bude najvažnija za

Izabrane vesti

Maurisija Poketina kao menadžera Čelsija. Utakmica u utorak je početak vitalna četiri dana za šestostrukog prvaka Engleske i dvostrukog šampiona Evrope. Do kraja sedmice slede dueli koji će biti veliki podsticaj - ili efektivno označiti kraj - sezone Plavaca.

Uspeh u sudaru s Midlsbroom omogućio bi Čelsiju da napreduje do finala Liga kupa u

Poketinovoj

prvoj sezoni u klubu. Ako bi još osvojili trofej, to bi takođe donelo kvalifikacije za Evropu - iako u Ligu konferencije. Ujedno, Čelsiju u petak predstoji duel četvrtog kola FA kupa protiv Aston Vile. Samo pobede u ova dva meča mogla bi da zadrže pozitivnu atmosferu u klubu.

Poketino je ove sezone ponovio poruku da je "Čelsijeva istorija je pobednička", ali ako ovu nedelju ne počne eliminacijom Boroa, sadašnjost Plavaca će početi da dobija drugačije konture.


21.00: (1,25) Čelsi (6,50) Midlsbro (10,5)

Čelsi, inače, želi da dođe do prvog velikog finala otkako je suvlasnik Tod Boli preuzeo klub u maju 2022. Londonski sastav je zabeležio samo tri pobede na domaćem terenu tokom 11 meseci između januara i novembra 2023. godine, ali je nedavno preokrenuo tu formu i nalazi se u nizu od tri slavlja u Premijer ligi.

"To je pasoš za finale, za posetu Vembliju", rekao je Poketino. "Ovo je važna utakmica za klub, za nas, za sve. Želimo da uđemo u finale. Ali pre svega moramo da pobedimo veoma dobar tim koji u prvom meču nismo uspeli. Uvereni smo da možemo da odigramo dobru utakmicu pred našim navijačima. Moramo da iskoristimo prednosti igranja na Stamford Bridžu".

Čelsi trenutno ima značajne probleme sa povredama jer su Vesli Fofana, Ris Džejms, Mark Kukurelja, Romeo Lavija, Kristofer Enkunku, Robert Sančez i Lesli Ugočukvu van terena.

Odsutan je i napadač Nikolas Džekson, koji predstavlja Senegal na Afričkom kupu nacija, a jedino je izvesno da će među stativama Plavaca biti srpski golman Đorđe Petrović.

S druge strane, strateg Midlsbroa Majkl Kerik rekao je da "očekuje najbolju verziju" Čelsija kada se njegova ekipa u utorak suoči sa petostrukim osvajačem Liga kupa. Trenutno 11. ekipa na tabeli Čempionšipa ide na Stamford Bridž sa minimalnim vođstvom od 1:0 iz prve utakmice kod kuće.

Midlsbro je jedini put osvojio trofej Liga kupa 2004. godine. Boro je poslednji put stigao do nekog velikog finala kada je završio kao vicešampion u Kupu UEFA 2005/2006, i može da postane prva ekipa iz drugog ranga koja je dospela u finale Liga kupa otkako je Bredford Siti izgubio od Svonsija 2013.


LIGA KUP ENGLESKE - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

21.00: (1,25) Čelsi (6,50) Midlsbro (10,5), prvi meč 0:1

Sreda

21.00: (4,60) Fulam (3,60) Liverpul (1,80), prvi meč 1:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup EngleskeLiga kupČelsiMidlzbroMaurisio Poketino

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara