Veliki Karlo Anćeloti: I dalje se sećam neverovatne magle, to je bilo finale pre finala

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.09.18. | 18:34

Opušteno je pričao. Čak mu je tokom monologa pozvonio mobilni telefon. Smejao se i na konstataciju da su u ovoj grupi najveći favoriti PSŽ i Liverpul

Veliki Karlo Anćeloti je ponovo na Marakani. Kao igrač odavde je počeo pohod na krov Evrope, isto mu se desilo i 2006. godine kada je Rosonere iz kvalifikacija poveo ka ušatom peharom. Možda je to poljubac sudine, ali sada na novom zadatku koplja velikog italijanskog stručnjaka i Crvene zvezde su se ponova ukrstila.

Sada je na novom zadatku, ali  prethodne bitke u Ljutice Bogdana učinili su da poštuje Crvenu zvezdu. Delovalo je da trener nije samo kurtoazno hvalio srpskog prvaka. Jer dobro se seća mitskih bitaka iz 1988. godine kada je kao igrač Milana imao pomoć u vanzemaljskim silama.
"I dalje se sećam magle, bila je to neverovatna utakmica. Isto tako sam dobro prošao 2006.godine kada sam bio trener Milana. Zvezda je tada imala fantastične igrače, to je moglo lako da bude finale. Govorim o onom meču iz 1988. godine Sećam se svih detalja, u glavi mi je i dalje poništen pogodak Van Bastena. Ne znam zašto“, kroz osmeh je rekao Anćeloti.

Izabrane vesti

Opušteno je pričao. Čak mu je tokom monologa pozvonio mobilni telefon. Smejao se i na konstataciju da su u ovoj grupi najveći favoriti PSŽ i Liverpul.
"Ovo je najteža grupa. Svi znaju da je ovde jako teško igrati, Zvezda je jaka u prvenstvu. Prošla je i Salcburg koji je u Evropi prošle sezone bio jako dobar. Liga šampiona je bitna za sve. Važno je da počenem dobro“.

Do sada je Anćeloti osvojio tri puta Ligu šampiona. Sada nije među favoritima, kao to je bio u Realu i Milanu.
"Samo sam sa Realom  imao osećaj da mogu do kraja. Sa Milanom sam dva puta počinjao iz kvalifikacija. Mi nemamo iskustva kao ostale ekipe, ali videćemo od sutra koliko možemo. Svi počinjemo od nule“.

Sarijeva zaostavština je glavna tema italijanskih medija. Don Karlo pokušava da promeni idenitet klubu sa juga Italije.
"Mnogo se priča o svemu. Ne mogu da menjam ekipu, jer se stalno priča o identitetu. Ja želim da moja ekipa ima više identiteta“.

Ostao je zakopčan kada je izgled ekpe u pitanju. Bez obzira na pohvale italijanskih novinara na račun Insinjea.
"Videćemo sutra ko će igrati. Insinje je važan igrač za naš tim, ali sutra ćemo odlučiti ko će istrčati na teren“.

Foto: Starsport


tagovi

Karlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara