(©Starsport)
(©Starsport)

Veliki projekat Javora: Vreme za novi stadion

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 22:48

Poručuje predsednik kluba Dragomir Lazović

Nešto se, izgleda, valja iza Golije. Fudbalski klub Javor spremio je veliki, ambiciozni projekat koji glasi: Vreme je za novi stadion!

To je javnosti saopštio danas predsednik kluba iz Ivanjice Dragomir Lazović pred početak priprema prvog tima za nastavak Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Javor je infrastrukturno sigurno među deset klubova u zemlji, iz prostog razloga. Mi glavni teren nikada nismo ostavili nepripremljen za dobro odigravanje utakmice. Što se tiče samog kapaciteta, komotnosti, izgleda stadiona i neophodnih uslova za funkcionisanje kluba na višem nivou, oni jesu na minimalnom nivou. Ideja i mene i kluba i Fudbalskog saveza Srbije bila je da Javor dobije novi stadion”, istakao je Lazović.

Međutim, ti planovi do sada nisu naišli na odobravanje u gradu.

Ja sam se kao predsednik kluba i privrednik već dugo borio sa tim. Međutim, ne samo da nisam naišao na razumevanje ljudi za izgradnju stadiona, već ni na razumevanje toga šta sport za jedan grad čini, sa aspekta promocije socijalnog života i razvoja mladih. Iako je i politika države i predsednika države bila razvoj sporta i da se ogromna količina novca ulaže, mi na lokalnom nivou nismo naišli na tu priču i ostali smo nedefinisani u izgradnji novog stadiona, pa još nismo dobili potrebnu podršku. Nadam se da će promenom čelnika u ovom gradu neko shvatiti šta to znači. Ono što je sigurno je da moramo ili izgraditi novi stadion na Jelića polju, što bi strateški bilo najkvalitetnije i najdugoročnije za budućnost ovog grada, ili uraditi apsolutnu rekonstrukciju postojećeg stadiona i dovesti ga do određene pozicije, kvaliteta i vizueliteta”, rekao je Lazović.


tagovi

JavorMozzart Bet SuperligaDragomir Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara