Veliki skandal u srpskom fudbalu: Igračima Inđije nuđen mito uoči meča u Nišu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 12:39

Predmet predat i Tužilaštvu, očekuje se treće poluvreme baraža za popunu Mozzart Bet Superlige

Nema mira u srpskom fudbalu, čak ni u danima pauze. Sport Klub je došao do saznanja da su igrači Inđije prijavili pokušaj podmićivanja uoči revanš utakmice baraža za popunu Mozzart Bet Superlige, sa niškim Radničkim.

Ova informacija je potvrđena i Mozzart Sport u vrhuški FSS, pošto su prijave igrača Inđije dostavljene oficiru za integritet, nadležnima u Fudbalskom savezu Srbije i – tužilaštvu.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da fudbaleri sremskog prvoligaša u pisanim prijavama bili više nego konkretni. Naveli su imena i prezimena osoba od kojih su dobili ponude uoči revanš meča na Čairu. Tačno su i naveli sadržaj razgovora, šta su mogli da dobiju za konkretne usluge i na koji način. Prema saznanjima Mozzart Sporta jednom od igrača Inđije obećano je 10.000 evra ukoliko napravi penal tokom prvog poluvremena meča na Čairu. Drugom je, pak, stiglo obećanje da će preko posrednika tokom letnjeg prelaznog roka doći u Radnički. Ono što je interesantno u prijavi se ne pominju ljudi koji danas imaju zvanične funkcije u niškom superligašu.

Dvojica prvotimaca Inđije su, prma pisanju Sport Kluba, klupskim operativcima prijavili pokušaj podmićivanja. Iz kancelarije prvoligaša, potom je upućen i kompletan pisani materijal nadležnim službama u sistemu FSS.

Administracija sremskog prvoligaša otišla je i korak dalje – slučaj je prijavljen tužilaštvu. Za sada, slučaj se nalazi u početnoj fazi…

Prethodnih dana mnogo se pisalo o dešavanjima uoči revanša na Čairu. Igrači Inđije su na pošrište bitke otišli taksi vozilima usled bušenja guma na parkingu ispred hotela. Bilo je tu još zanimljivih događaja.

Inđija je u prvom meču slavila sa 3:1, dok je Radnički na Čairu bio bolji sa 3:0.


tagovi

FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara