Velki gest legende: Deca iz NURDORA uče fudbal od Dekija Stankovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 21:31

„Imam veliku želju da se nađem u društvu klinaca koji se predaju fudbalu na najiskreniji način“, poručio Dejan Stanković

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković nedavno je objavio otvaranje fudbalskog kampa Deki 5 za dečake i devojčice od 10 do 15 godina koji će u svojoj prvoj sezoni biti održan na Zlatiboru od 28. jula do 18. avgusta.

Nekadašnji kapiten Orlova odlučio je da deo svog vremena posveti deci, koja će u tri smene po sedam dana od Stankovića, ali njegovih brojnih prijatelja iz sveta fudbala koji su najavljeni kao gosti, imati priliku da mnogo toga nauče.
„Imam veliku želju da se nađem u društvu klinaca koji se fudbalu predaju na najiskreniji način. Zaista želim da provedem neko vreme sa onima koji maštaju o uspehu u fudbalu i koji bi dali bi sve da prođu putem kojim sam ja prošao. Pošteno je bar da probam da nekom od njih pomognem da u toj želji zaista i uspe“, poručio je Stanković

Izabrane vesti

Kamp Deki5 u svojoj premijernoj sezoni imaće i humanitarni karakter jer će među polaznicima kampa biti i mališani koje će delegirati Nacionalno udruženje roditelja dece obolele do raka NURDOR, uz podršku Unikredit banke.
„Veoma smo srećni što će naši mali heroji, deca koja su pobedila rak, ove godine dobiti priliku da učestvuju na fudbalskom kampu Dejana Stankovića. Za njih su ovakve aktivnosti, sport, učenje, druženje u prirodi od neizmernog značaja, imajući u vidu težak period koji je iza njih. Veoma je važno shvatiti da kraj medicinske terapije nije kraj procesa rehabilitacije i da je podrška u tom periodu nešto što je našim mališanima neophodno kako bi se vratili svom detinjstvu bez straha i nesigurnosti. Takođe smo srećni što postoje ljudi koji su svesni koliko je ovakva podrška važna i koliko darujući drugima možemo da oplemenimo i sebe. Zahvalni smo svim organizatorima koji su uključili našu decu u ovu akciju i koji prepoznaju koliko kao društvo treba da budemo odgovorni prema onima među nama koji ne mogu sami „rekla je Jolanda Koror, predsednica Upravnog odbora NURDOR.


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara