Sandro Tonali (FOTO: AC Milan)
Sandro Tonali (FOTO: AC Milan)

Veran Milanu po svaku cenu: Tonali smanjio platu da ostane, Rosoneri prošli duplo jeftinije

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 18:26

Vezista otkupljen

Sandro Tonali ostaje u Milanu pošto je danas potpisao petogodišnji ugovor i definitivno otklonio sve sumnje oko klupske budućnosti.

Podsetimo, Tonali je prošlog leta došao u Milan iz Breše na pozajmicu vrednu 10.000.000 plus opciju otkupa za 15.000.000 evra i eventualne bonuse u visini od 10.000.000 evra. Mladi vezista nije eksplodirao kao što se očekivalo ali nije ni razočarao. Odigrao je 37 utakmica u svim takmičenjima, bio na granici prve postave i klupe za rezervne igrače, ali u Milanu veruju da je on projekat za budućnost i zato su rešili da ga zadrže. Pod drugim uslovima od letos dogovorenih.

Izabrane vesti

Ovog leta u Milanu nema raspianja novca što se videlo i na potezima Paola Maldinija u pregovorima sa Donarumom i Čalhanogluom. Rizikovao je Maldini i u pregovorima o otkupu Tonalija i uspeo je. Milan je otkupio vezistu od Breše za 6.999.000 evra plus eventualnih 3.000.000 evra kroz bonuse. Prošao je duplo jeftinije od onoga što se nadao.

Takođe, značaj ustupak je napravio i sam Tonali da bi ostao na San Siru. Pristao je na smanjenje plate 1.600.000 na 1.200.000 evra po sezoni.

„Drago mi je što se sve završilo na najbolji način. Odigrati 37 utakmica u dresu Milana, za mene je kao 100 utakmica u dresu nekog drugog kluba. Moj pravi napredak će se videti ove sezone. Nedostajalo mi je konstantnosti u prošloj sezoni ali sam sada spreman da to popravim. U svakom smislu sam postao ozbiljniji čovek za ovih godinu dana u Milanu“, rekao je Tonali po potpisivanju ugovora.


tagovi

Sandro Tonaliletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara