Timo Verner
Timo Verner

Verner daje ti krila! Lajcpig slomio Zenit, Krišitov aspirin za Mančinija! Montero razmonitrao Plzenj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.03.18. | 22:57

Dva gola Kolumbijac za mir pred put u Češku

Red Bul daje ti krila marketinški je slogan kojim je austrijski proizvođač godinama mamio kupce po supermarketima i pabovima, a večeras mu je značenje prošireno i na fudbalske terene. Posle Salcburga, koji je u Dortmundu šokirao fudbalski svet, milioni koje je milijarder Ditmar Matešic sipao u svoje klubove došli su na naplatu i u Lajpcigu. U prvom sudaru osmine finala Lige Evrope Red Bul je dobio rundu sa Gaspromom i Zenit kući ispratio rezultatom 2:1.

Prvu diplomatsku pobedu Nemaca nad Rusima u pregovorima oko mesta u čevtrfinalu najavila je bomba Emila Forsberga koji je iz slobodnog udarca u 36. minutu umalo raspolutio gol Andreja Luneva. Stativa je izdržala, odbrana Zenita ipak nije. Nju je u 56. minutu raspolutila peta genijalnog Tima Vernera, koji je spojio sa golom Brumu, a on je loptu fino plasirao u protivničku mrežu.

Izabrane vesti

Zenitovu kapitulaciju konačno je potpisao ko drugi nego Verner, koji je u 77. minutu na pas Nabija Keita, od leta Liverpulovog organizatora igre, mangupski prebacio Luneva i Robertu Mančiniju zadao veliku glavobolju pred revanš u Sankt Peterburgu.

Ublažio ju je aspirin koji mu je prelepom kiflom iz slobodnog udarca u 86. minutu servirao zemljak Domeniko Krišito. Nismo znali da Italijan ima toliko nežnosti u stopalu. Ne može bolje od ovoga.

Nada u plasman među osam najboljih u Ligi Evrope tako je preživela,  pošto bi Zenitu i 1:0 na stadionu Krestovski bilo dovoljno za Lajcpigovu eliminaciju. Sigurno smo međutim da Verner ima drugačije planove, a danas se jasno videlo da Zenit za njega nema rešenja.

Fredi Montero

Sa još većim kapitalom na revanš putuje i Sporting, koji za rivala ima Partizanovog dželata Viktoriju. Nadaleko čuveni sistem Pavela Vrbe ipak ima svoje limite, a u Lisabonu se videlo da Česi ipak nisu sam krem evropskog fudbala. Fredi Montero je podsetio Evropu da tokom avantura u Kini i Vankuveru nije zaboravio da igra fudbal, pa je sa dva pogotka Lavovima obezbedio prednost od 2:0.

Istina, Česi su još jednom pokazaliu da su tim spreman da se pobije i sa jačim od sebe, pa je Mihal Krmenčik u 81. minutu imao zicer da revanš učini mnogo neizvesnijim, ali je glavom sa šest metara tukao pored gola.

Montero je svoje šanse koristio. Kao što golgeter i treba da radi. Posebno na ovom nivou, kad su šanse retke. I onda kad protivnik zaspe, a Plzenju se to desilo u nadoknadi prvog poluvremena, nema mesta greškama. Akrobatska asistencija Fabija Koentraa, koji je i povukao kontru, pa Montero, hladan kao špricer.

A čim je počelo drugo poluvreme kroše koji je nokautirao još grogiranog protivnika. Bruno Fernandeš je gostiam uzeo loptu na njihovoj polovini terena, a Montero se opet odlično snašao i drugi put matirao Aleša Hrušku.

Da, sve bi bilo drugačije da je Krmenčik pogodio, ali utisak je da je osmina finala Lige Evrope ipak trenutni maksimum Plzenja. Uostalom, da nije bilo Hruške mogao je Sporting da postigne još jedan, a možda i dva gola.

Liga Evrope, osmina finala:

Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Saul 22, Kosta 47, Koke 90/

CSKA - Olimpik Lion 0:1 (0:0)
/Marselo 68/

Borusija Dortmund - Salcburg 1:2 (0:0)
/Širle 62 - Beriša 49pen, 56/

Milan - Arsenal 0:2 (0:2)
/Mhitarjan 15, Remzi 45+4/

Lacio - Dinamo Kijev 2:2 (0:0)
/Imobile 54, Anderson 62 - Cigankov 52, Moraeš 79/

Lajpcig - Zenit 2:1 (0:0)
/Bruma 56, Verner 77 - Krišito 86/

Marselj - Atletik Bilbao 3:1 (2:1)
/Okampos 1, 58, Paje 14 - Aduriz 45pen/

Sporting - Plzenj 2:0 (1:0)
/Montero 45, 49/

Foto: Action Images


tagovi

Viktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara