Veselinović: Deca ne znaju da kalkulišu, moramo da guramo našu ideju, iako ćemo nekad da dobijemo po ušima

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.07.19. | 23:05

Govorio je Čukin trener I o fantastičnoj pas igri

Mogao je novi trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović da bude zadovoljan posle meča sa Banatsom. Ne samo da su Brđani slavili sa ubedljivih 3:0, nego su odigrali za oko I dušu navijača. Bilo je lepih akcija, atraktivnih poteza. Mogla je samo realizacija da bude bolje.
“Završili prvi deo dvomeča. Rekao bih prvo poluvreme. Apsolutno nemam nijedan promil različitog razmišljenja od onog juče kada sam rekao da će da se igra 180 minuta.Za početak sezone dobra utakmica, u visokom rtmu. Uradiili smo ono što smo u pripremi planirali. Dobar i visok rezultat, ali da ne zvuči bahato, zaslužili smo još neki pogodak u prvom poluvremenu.Igrali smo protiv ozbiljne i organizovane ekipe Banantsa. Efekat onoga što smo radili na terenu je rezultat toga što smo anulirali njihove kvalitete, a verujte, ako im dozvolite da igraju umenju da kombinuju”, rekao je Veselinović.

Nastavio je da sipa pohvale na račun svog tima.
“Tražio sam da u svakom trenutku igramo kao da je 0:0. To će biti tako dok sam ja tu. Rezultat dolazi kao plod igre. Ne treba da se razmišlja o rezultatu. Mnogo mi je drago što su igrači sa klupe popravili igru. Birmančević je rođen 1998. Godine, Đorđević 12 meseci kasnije. . Nikčević nije ni sanjao da će biti u protokolu, a sad je igrao u Evropi. Drago mi je ako su navijači otšli sa stadiona zadovoljni. Poslali smo poruku”.

Izabrane vesti

Govorio je I o slaboj realizaciji.
“Delom se slažem da nismo dali više golova zbog neiskustva. Ali i potrošili su se. Energija je bila fantastična u prvom poluvremenu. Deo praznog hoda je posledica velike potrošnje. Hteli smo trkački da se dignemo, pa smo to izmenama i uradili. Verujem u ovaj tim, u fudbalu postoji samo znaš ii ne znaš. Nema mladih igrača li ne. Nema alibija zbog mladosti”.

Morao je da se osvrne na igru Birmančevića.
“Neću da ga komentarišem zbog pedagoške strane. Može da bude demagoška floskula kad trener govori, ali rekao sam da ćemo ih naterati da igraju u prostorima koji nama odgovara. Da smo ih pustili da igraju blizu našeg gola, da kombinuju, verujte mi da bi to drugačije izgledalo i da biste videli koliko umeju”.

Brđani su impresionirali pas igrom.
“Nisam od trenera koji pati od poseda lopte. Jedini ispravan put u fudbalu je da stvarate šanse i da postignete golove. Postoje različite filozofije ali na mene je presudno uticao period od dve godine provedene u Hajduku. Težim tom direktnom fudbalu. Kroz pas igru, puno energije, agresije, visokog ritma. Videli ste u završnici evropskih takmičenja prošle sezone kuda ide fudbal.Ovo je mlada ekipa, ovo su deca i ne možete od njih da očekujete da kalkulišu, da igraju na rezultat. To je i prednost, ali i nedostatak. Mi ne možemo da idemo na rezultat, naravno da ćemo nekad dobiti po ušima, ali mi možemo samo da forsiramo našu ideju”.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara