Veselinović protiv tradicionalne srpske euforije: Nismo fudbalska velesila

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.07.19. | 17:11

“I treba da se ponašamo u skladu sa realnošću“, kaže trener Čukaričkog pred revanš sa Banantsom

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Jermenije)

Tropskih 36 stepeni Celzijusa. Jasno je da će se ekipa Čukaričkog dobro preznojiti na revanšu sa Banantsom. I mada posle uverljivih 3:0 na Banovom brdu niko ne očekuje da će se to desiti zbog rezultata, šef stručnog štaba beogradske ekipe Aleksandar Veselinović oprezan je pred utakmicu u Jerevanu.
U fudbalu postoje samo dve reči – ovde i sada. Podsetiću samo da sve tri jermenske ekipe imaju pozitivan rezultat iz prvih utakmica. Alaškert je dobio Makedonce sa 3:1, Širak je savladao AIK, Pjunik je igrao nerešeno sa Škupijem... Baš sam pričao sa jednim vašim kolegom jutros, kako se i Crvena zvezda mučila pre dve godine na Malti. Hoću da kažem da se globalna slika fudbala promenila. Svaki protivnik zaslužuje pažnju. A mi volimo fudbal, ali nismo velesila i moramo da se ponašamo u skladu sa realnošću“, rekao je Veselinović na konferenciji za novinare uoči meča.

Izabrane vesti

Kako juče ne postoji, već samo to “ovde i sada“ onda znači da ne postoje ni tri gola prednosti iz Beograda. I zato Veselinović kaže...
Svaka ekipa koja drži do sebe mora da reaguje posle onakvog poraza i očekujem da će protivnik biti veoma motivisan i da će pokušati da od prvog minuta nametne svoj stil igre. Najvažnije je zato da mi budemo koncetrisani na svaki sledeći trenutak u igri. Ne treba da razmišljamo o rezultatu, jer – videli smo to i u Beogradu – rezultat može da se sasvim promeni u dva minuta“.

S tim da se menjao u Čukinu korist. I ne beži Veselinović od takvog utiska.
Mi nemamo razloga da menjamo mnogo toga. Biće nekih modifikacija, ali ne previše promena“.

Kakvih modifikacija?
Uprkos rezultatu, bilo je i nekih situaciija koje su mogle da budu neprijatne po nas. Drago mi je što smo pokazali psihološku stabilnost, što smo ovu prednost stekli u poslednjih deset minuta. Ali na trenutke jesmo brzali. Ne bih rekao da smo poleteli, ali zbog mladosti, ponešeni atmosferom sa tribina, bili smo na trenutke nepažljivi. I na tome smo radili poslednja tri ili četiri dana“.

O visokoj temperaturi i nešto drugačijim klimatskim uslovima u odnosu na one u Srbiji šef struke Čukaričkog kratko kaže.
Uvek mora da se desi prvi put. Ali kako nama tako i njima“.

Za kraj, tačnije za početak, Veselinović je iskazao poštovanje i domaćinu. Tokom osmogodišnjeg boravka u Rostovu dobro je upoznao jermenski narod, pa se i njima obratio na ruskom jeziku.
Doputovali smo u grad fudbala. Sve jermenske ekipe već duži period imaju u svojim redovima srpske igrače, što će reći da poštuju naš fudbal, naš sport, naš narod uopšte. Veoma mi je drago što smo ovde u Jerrmeniji, sa jednim veoma gostoljubivim narodom“.

Utorak od 17 sati po srednjoevropskom vremenu. Banants protiv Čuke uz direktan prenos na RTS-u. U timu sa Brda i dalje nema povređenih Asmira Kajevića i Stefana Veličkovića, ali svi igrači koji su nastupali u prvom meču i sada su tu.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara