Alfons Areola (Reuters)
Alfons Areola (Reuters)

Vest Hem spreman da kupi golmana Pari Sen Žermena za 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 03:03

Đanluka Di Marcio javlja da će Alfons Areola ostati u Londonu i nakon pozajmice na koju je došao prošlog leta

Poprilična je gužva na golmanskoj poziciji u Pari Sen Žermenu. Čitavu sezonu Parižani su igrali sa dva vrhunska golmana, ali je Đanluiđi Donaruma nedavno podelio sa javnošću da nema nameru da deli minutažu sa Kajlorom Navasom. Dolazi leto, sa pozajmica bi trebalo da se vrate još dvojica čuvara mreža (Alfons Areola i Serhio Riko), ali je prema tvrdnjama čuvenog transfer gurua Đanluke Di Marcija Vest Hem rešen da zadrži Alfonsa Areolu kojeg je prošlog leta doveo na pozajmicu sa pravom otkupa.

Čekićari su za pozajmicu već platili Parižanima 2.000.000 evra, ali sada su spremni da ulože još 15.000.000 kako bi Francuza učinili svojim fudbalerom. Ne smeta im to što je 29-godišnjak upisao samo jedan nastup u Premijer ligi, jer je prikazivao sjajna izdanja u Ligi Evrope gde je bio standardan. Tamo je na 11 nastupa primio samo osam golova i čak pet puta sačuvao mrežu netaknutom. Godinu dana pre Vest Hema, Pari Sen Žermen ga je pozajmico Fulamu koji je tada ispao u Čempionšip - najmanje Areolinom krivicom.

Izabrane vesti

Areola je dete Pari Sen Žermena, ali nikada nije uspeo da se nametne na Parku prinčeva. Sveci su ga godinama unazad seljakali na razne pozajmice, počev od Lansa 2013, pa Bastije godinu dana kasnije, da bi se potom proveo godinu dana u Viljarealu, pa sezonu u Real Madridu. Takmičarske 2015/16 bio je odličan u redovima Žute podmornice za koju je odigrao 32 utakmice u Primeri, primio samo 26 golova i čak u 15 navrata sačuvao mrežu. Na Santjago Bernabeu je uspeo da upiše svega devet nastupa, što nije ni malo imajući u vidu da je Kejlor Navas bio broj 1.

Prvi golman Vest Hema je i dalje Lukas Fabijanski koji gazi 38. godinu života. Prošle godine Poljak se povukao iz reprezentativnog fudbala i pitanje je vremena kada će se njegova golmanska iskra ugasiti. Sa Areolom, Čekićari bi bili mirni bar u narednih pet sezona, moguće i duže.


tagovi

Vest HemAlfons AreolaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara