Vest Hem želi da profitira od inflacije cene defanzivaca: Isa Diop sad vredi 84.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 20:36

U Junajtedu i dalje uporni, imaju dva moguća rešenja

Posle samo godinu dana provedenih u Premijer ligi, Isa Diop privukao je ogromnu pažnju na sebe. Konkretno Mančester junajteda, koji se za kratko vreme očigledno prešao put od Tuluza do nivoa velikana s Old Traforda.

Poslednjih dana čelnici Junajteda i Vest Hema su u čestim telefonskim kontaktima i pregovaraju oko 22-godišnjeg štopera. Posle neuspelih pregovora s Matsom Humelsom i teških razgovora s Lesterom za Harija Megvajera, Diop je postao glavna meta, a Vest Hem je osetio slabost posrnulog giganta.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - ponedeljak 24. jun

Na prvom sastanku Čekićari su za Diopa tražili preko 45.000.000 evra, što su u Junajtedu pokušavali da umanje, ali nisu naišli na saradnju s druge strane. Posle nekoliko sedmica razgovora u Londonu su očigledno shvatili da neće daleko stići, pogotovo jer nemaju želju da Diopa uopšte prodaju. Zbog toga su pokušali da prekinu svaki kontakt s ljudima iz Mančestera, ali su oni ostali uporni. Do te mere da je upravi Vest Hema prekipelo, zbog čega su sada Diopovu cenu podigli na čak 84.000.000 evra!

Ko zna da čita između redova shvatiće da je ovo samo Vest Hemov kulturan način da objasni čelnicima Junajteda da...se povuku s pregovaračkog stola i pažnju usmere na drugu stranu.

Ovakvo samopouzdanje kluba iz Londona leži u činjenici da se Diop dobro oseća u timu gde je imao sasvim dobru debitantsku sezonu u Premijer ligi i želi da ostane na istoj adresi, uprkos interesovanju od kluba daleko bogatije tradicije. Ista je, doduše, ukaljana poslednjih godina...

Vest Hem je takođe uspeo da iskoristi talas ozbiljne inflacije cena defanzivaca u poslednjih godinu dana i lestvicu podigne do ozbiljnih visina. Setimo se da je Virdžil van Dajk stigao u Liverpul za preko 80.000.000 evra, da je Bajern toliko novca platio za Lukasa Ernandeza, da Lester traži preko 100.000.000 evra za Harija Megvajera, kao i Napoli za Kalidua Kulibalija.

Junajted ima ozbiljnih problema u odbrani i ona traje godinama. Sada su tu Erk Baji, Fil Džons, Kris Smoling, Markos Roho, kao i Viktor Lindelef... A, ni na jednog od njih Ole Gunar Solskjer ne može da se osloni potpuno. Junajted je svestan da nije u nimalo povoljnoj situaciji i da će morati da podigne svoju ponudu ako želi da završi Diopa. Pominje se cena od nekih 65.000.000 evra, a navodno je klub spreman da u priču ubaci i Antonija Marsijala. Doduše, pitanje je da li bi Francuz pristao na ovakav aranžman, kao i da li to odgovara Vest Hemu.

Svakako, uvereni smo da ovo nije kraj cele priče...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara