Vidić progovorio o povlačenju iz reprezentacije: I dalje stojim iza te odluke

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.17. | 16:01

„Tema je kompleksna i ne mogu odgovorim u jednoj rečenici“, poručio legendarni as

Legendarni srpski fudbaler i dugogodišnji kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidićizjavio je danas da sa čuvenim Ser Aleksom Fergusonom često razgovara na temu fudbala, ali da ni reč nisu progovorili o njegovoj budućoj trenerskoj karijeri.

Vidić se po okoncanju igračke karijere posvetio edukaciji, u Srbiji je završio za A i B trenersku licencu, a trenutno u Engleskoj zavrsava školovanje za PROFI licencu.
"Video sam se nedavno sa Ser Aleksom na prezentaciji turneje Mančester Junajteda u Americi, pricali smo, kao i uvek o fudbalu, ali nikad nismo pričali o mojim budućim planovima, gde želim da idem i šta da radim. Gledali smo pre godinu dana i jednu utakmicu zajedno na Old Trafordu, on je osoba koja želi da da savet, podeli svoje znanje, kroz razgovor sam naučio i neke stvari koje možda kad mi je bio trener nije mogao da kaže. Ali, o mojim planovima nismo pričali", rekao je Vidić Tanjugu

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima uopšte mu nije važno gde i koliko brzo će "sesti na klupu", nego mu je najvažnije da se usavrsava.
"Ideja je da se sad usavršavam u svakom pogledu, ne samo trenerskom. Početak?Nije mi važno da radim samo u Engleskoj ili Italiji, važno mi je da mogu da sprovedem to sto želim ili da radim".Nemanja Vidić

Vidić je posle dugo vremena prokomentarisao i svoju odluku da se, prema mnogim misljenjima prerano, povuče iz reprezentacije Srbije, nakon neuspeha u kvalifikacijama za EP 2012.

"Tema je kompleksna i ne mogu da odgovorim u jednoj rečenici. NIkad ništa ne radim preko noći, uvek gledam koliko i šta možes da pomogneš, a odluku koju donosiš, ne donosiš jer te je jedna stvar iznervirala. Uvek kada donosim neku životnu odluku postavim sebi pitanje za ili protiv. U to vreme kad sam napustio reprezentaciju više je bilo za, čak mnogo više i definitivno i dalje stojim iza te odluke, mislim da sam je doneo pravilno. Sa druge strane, u smislu da li sam nekog razočarao, verovatno da, jer sam preuzeo potpunu odgovornost", objasnio je Vidić.   

Kada su u pitanju šanse reprezentacije Šrbije da se plasira na Mundijal u Rusiji Vidić je rekao:

"Pratim reprezentaciju, naravno, bio sam i na prvoj utakmici Slavoljuba Muslina kao selektora. Mislim da je oduvek kad je reprezentacija u pitanju zavisilo od nas, odnosno, kaklo ćemo mi da uradimo posao. U dobroj smo poziciji i mislim da ne bi trebalo da brinemo za odlazak na Svetsko prvenstvo. Nadam se da će Muslin, sa kojim sam radio u Zvezdi i koji insistira na disciplini, održati ovu atmosferu i da ćemo na Svetskom prvenstvu napraviti neki rezultat koji moja generacija nije uspela, mada je i tada sam plasman bio uspeh, ali smatram da smo mogli vise".


tagovi

Nemanja Vidić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara