©Radnički 1923/N. Kotlajić
©Radnički 1923/N. Kotlajić

Vidosavljević: Levante težak period u karijeri, Radnički povratak na pravi put

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.09.22. | 15:22

Dva gola protiv Novosađana za povratak u fudbalsku žižu

Živnuli su Kragujevčani. Posle četiri poraza u nizu stigla je očekivana reakcija od strane izabranika trenera Dejana Joksimovića, koji su ubedljivim trijumfom u susretu sa novosadskom Mladošću (3:0) stavili tačku na crnu rezultatsku seriju. Dva od tri gola Crvenih na pomenutom susretu delo su Milutina Vidosavljevića, svojevremeno jednog od najvećih bisera omladinske škole Čukaričkog i doskorašnjeg mladog reprezentativca Srbije, koji je nakon neslavne epizode u španskom Levanteu novo fudbalsko utočište pronašao u srcu Šumadije, gde polako pokazuje da talenat koji je pokazivao u ekipi sa Banovog brda nije iščezao.

Ono što mu nije pošlo za nogom u Kruševcu, kada je propustio dve lepe prilike da otvori svoj golgeterski konto u dresu kragujevačkog kluba, mladi napadač nadomestio je u susretu sa Novosađanima. Najpre je u finišu prvog poluvremena iznudio jedanaesterac, koji je potom hladnokrvno pretvorio u pogodak, da bi sredinom drugog dela igre iskoristio sjajnu asistenciju svog nekadašnjeg saigrača iz Čukaričkog Stefana Čolovića da se po drugi put upiše među strelce.

Izabrane vesti

"Naravno da je jako lep osećaj postići dva pogotka na jednoj ovako važnoj utakmici za moj tim. Ovom pobedom uspeli smo da prevaziđemo jedan težak period rezultatske krize. Verujem da ćemo nastaviti u istom ritmu i nakon pauze, i da ćemo dobrim igrama i rezultatima u nastavku prvenstva pokazati da nam je mesto u gornjem delu tabele“, izneo je svoje utiske za Mozzart Sport jedan od glavnih aktera treće pobede Kragujevčana u tekućoj sezoni.

Kako to obično biva u situacijama kada se veže nekoliko slabih rezultata, stvori se određeni pritisak na ekipu, a na „Čika Dači“ je pred duel sa ekipom Mladosti šištalo kao u ekspres loncu. Nije bio mali broj onih koji su smatrali da će Crveni podleći pritisku, ali je sada očigledno da su se u tim prognozama prevarili.

"Svakako da je postojao određeni vid pritiska na ekipu pred ovu utakmicu. Ipak, trudili smo se da nas to previše ne dotiče. Maksimalno smo se fokusirali na to da se što bolje pripremimo za sam meč, a da sve drugo ostavimo po strani. Pokazali smo karakter i uspeli da izdržimo taj pritisak na svojim plećima, što ovu pobedu čini još dragocenijom".

Stara narodna izreka kaže da „konac delo krasi“. Slučaj fudbalera Radničkog 1923 pokazuje da to ponekad i nije baš tako. Crveni su uprkos dobroj igri koji su pružali na većini prethodnih utakmica redovno ostajali bez bodova. Uzrok je slaba realizacija, koja je Kragujevčane dovela u krajnje nezavidan položaj na tabeli.

"Kao da nam se na utakmici protiv Mladosti vratilo za sve ono propušteno na nekim prethodnim mečevima. Da smo uspeli da realizujemo barem deo stvorenih šansi na pređašnjim utakmicama, sada bismo sigurno bili u gornjoj polovini tabele. Ipak, što se kaže, za prosutim mlekom ne vredi plakati. Važno je da smo sada na pravom putu i duboko se nadam da ćemo na njemu ostati do kraja sezone".

Pokazalo se da je dolazak trojice novih igrača ofanzivnih karakteristika u smiraj prelaznog roka doneo određeni boljitak u igri Crvenih, posebno u završnoj trećini terena, gde je pored realizacije često nedostajala i prava ideja na koji način da se dođe do protivničkog gola.

"Njihov dolazak je podigao kvalitet igre čitave ekipe, što se uostalom i moglo videti na utakmici protiv Mladosti. Šimić je već na debiju pokazao o kakvom se golgeteru radi, a sa Čolovićem sam već imao priliku da sarađujem u Čukaričkom, tako da sam jako dobro upoznat sa njegovim igračkim kvalitetima. Drago mi je što se ta naša dobra zajednička saradnja koju smo imali u Čukaričkom sada ponavlja i u Radničkom".

Pobeda nad Novosađanima mogla bi da predstavlja prekretnicu sezone za Šumadince i uvod u seriju boljih rezultata nakon prvenstvene pauze.

"Nema mesta za bilo kakvu euforiju nakon ovog trijumfa. Sezona je duga, očekuje nas još mnogo teških utakmica, a na nama je da se potrudimo da održimo kontinuitet dobrih igara i rezultata. Pauza u prvenstvu dobro će nam doći da se još bolje pripremimo i uigramo za izazove koji nas očekuju u nastavku sezone".

Vidosavljević se na kraju razgovora osvrnuo i na svoju igračku karijeru, koja je u jednom momentu krajnje neplanirano skrenula u ćorsokak. Neslavna epizoda u španskom Levanteu već je daleka prošlost za 21-godišnjeg napadača, koji se dobrim igrama u dresu Radničkog 1923 polako vraća u fudbalsku žižu.

"U Levanteu sam imao jako težak period u svojoj karijeri, praćen učestalim problemima sa povredama. Srećom, sada je sve u redu, ponovo sam onaj stari i verujem da ću uz kvalitetan rad u Radničkom uspeti da vratim svoju karijeru na pravi put i da ću u isto vreme pomoći ekipi u ostvarenju zacrtanih takmičarskih ciljeva", zaključio je mladi napadač, koga je Čukarički ovog leta ustupio Kragujevčanima na jednogodišnju pozajmicu.



tagovi

Radnički KragujevacMilutin Vidosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara