VIKEND IZ SNOVA: Zemljotres, derbi za derbijem, nema pauze, otkažite sve obaveze!

Vreme čitanja: 5min | pet. 01.03.19. | 08:50

A kao poslastica - Mozzartove kvote: jake, baš jake! Biće ovo ludih nekoliko dana

Dugo ovako nije bilo: petak, subota, nedelja, ponedeljak... Na koju god stranu sveta da se okrenete: derbi! U koji god termin da pogledate: derbi!

Pred nama je vikend iz snova za sportske fanatike, a sve je to lepo začinio Mozzart sa sjajnim kvotama! Pucaće na sve strane: rešavaće se negde pitanje titule, negde ćemo saznati ko ispada iz trke za plasman u Evropu, neki će posle ovog vikenda dići nos, a neki pognuti glavu.

Izabrane vesti

Dakle, otkažite sve obaveze za predstojeće dane, jer ono što sledi je pravi fudbalski zemljotres!

Da krenemo redom...

PETAK

Već u petak, u prepodnevnom terminu, kreće ludilo, i to na Dalekom istoku. Od 11.00 se sastaju Kavasaki Frontale i Kašima Antlers, aktuelni prvak Japana protiv pobednika azijske Lige šampiona. Dakle, trenutno najbolje što Japan ima da ponudi u fudbalu, očekuje se vrlo efikasan meč, a kvota na 3+ je 1,95.

Nešto kasnije, u 12.35 (uz direktan prenos na Sportklubu 2) prvo kolo kineske lige i odmah gradski derbi. Šangaj Šenhua protiv šampiona Šangaja SIPG. S jedne strane, Odion Igalo i Fredi Gvarin, a s druge teška artiljerija: Oskar, Hulk i Elkeson. I jasno je ko je favorit, a kvota na dvojku je 1,60.

Uveče, uz Evroligu, čeka nas i derbi Čempionšipa u 20.45 (prenos na Sportklubu 3): trećeplasirani Lids protiv četvrtoplasiranog VBA. Direktna borba za Premijer ligu, mnogo golova u najavi, a kvota na GG3+ je 2,10!

SUBOTA

E sad, jasno vam je da je petak samo lagana predigra za ono što nas čeka u subotu!

I opet krećemo vrlo rano: u 13.30 Totenhem dočekuje Arsenal u derbiju Severnog Londona. Veoma važan meč, Totenhem je u lošoj formi, ali još nije ugrozio mesto u vrhu tabele, dok je Arsenal u naletu: tri pobede u nizu i žestoka borba sa Čelsijem i Mančester Junajtedom za mesto koje vodi u Ligu šampiona, a kvota na dvojku - 3,50! Ovaj meč možete da gledate direktno na Sportklubu 1.

Posle Londona, uz premijerligaške mečeve u 16.00, ili bundesligaške u 15.30 prekratićete vreme do srpske poslastice: u 18.00, uz prenos na Areni 1, Crvena zvezda čeka Partizan na Marakani. Crveno-beli imaju ubedljivu prednost i generalno bolji tim, pa njihovi navijači očekuju ubedljiv trijumf, ali istorija večitih derbija nas uči da neće biti baš tako. Kvota na 0-2 gola je 1,62.

Pola sata kasnije, vrlo važan meč u Nemačkoj, uz prenos na Eurosportu: Menhengladbah dočekuje velikog rivala Bajern, koji zaostaje za Dortmundom tri boda, i svaki meč mu je kao finale! Ni domaćin nije bez motiva: osim što „mrze“ Bavarce, u Menhengladbahu se bore da ostanu na poziciji koja vodi u Ligu šampiona. Ipak, Bajern je u naletu, a kvota na dvojku 1,55.

Čim se derbiji u Srbiji i Nemačkoj završe, kreće onaj u Rimu. U 20.30, uz direktan prenos na Areni 1, Lacio čeka Romu. Kolarov na Sergeja! I jedni i drugi vode ljutu borbu: Vučica za Ligu šampiona s Milanom i Interom, Nebeskoplavi za Ligu Evrope s Torinom, Atalantom... (mada ako pobede, mogu da se nadaju i LŠ). Roma je u boljoj formi, a kvota na dvojku sjajna - 2,70.

Bićete u velikoj dilemi, pošto 15 minuta kasnije na teren Bernabeua izlaze Real i Barselona (prenos na Sportklubu 1). I to samo tri dana posle revanš meča polufinala kupa, gde su Katalonci slavili sa 3:0 u Madridu, iako je utisak da je Real bio bolji rival?! Dakle, opet motiva na pretek, Real će želeti osvetu, a Barselona da još jednom zabode nož u srce najvećeg rivala. I trebalo bi opet da pršti, kvota na GG3+ je 1,72.

Da ne ostane „samo“ na ovome, potrudili su se Portugalci. Termin od 21.30, uz prenos na Sportklubu 3, rezervisan je za najveći derbi tamošnjeg fudbala Porto - Benfika. I to u kakvom trenutku! Porto ima 57 bodova, a Benfika 56. Gosti su u seriji od osam pobeda u prvenstvu, domaćin nije izgubio na 16 mečeva u šampoionatu (tri remija i 13 pobeda), odnosno od 7. oktobra, kada ga je baš Benfika pobedila sa 1:0. Ali u Lisabonu. Vrlo verovatno duel koji će odlučivati o tituli, s obzirom na to kako i jedni i drugi s lakoćom izlaze na kraj s ostalim rivalima u prvenstvu.

NEDELJA

Umorili ste se u subotu? Ne, ne, nema odmora!

Iskoristite nedelju pre podne za šetnju jer se ludilo nastavlja od 17.15, uz prenos na Sportklubu 1, na Gudisonu na teren izlaze Everton i Liverpul. Koliko je važan ovaj Mersisajd derbi? Crveni su na prvom mestu, a Mančester Siti je samo bod iza. Dakle, važnije ne može da bude, a kvota na Liverpul je 1,65.

Samo fudbal za vikend? Ne, ne, u nedelju od 18.00 (Arena 1) igra se večiti derbi u košarci. Zvezda dočekuje Partizan tri kola pred kraj regularnog dela ABA lige. I jedni i drugi jesu obezbedili plasman u plej-of, ali je crno-belima veoma važno s koje će pozicije u njega ući. Neka najrealnija računica kaže da su im potrebne sve tri pobede da ne bi bili četvrti. Zvezda je prva, pa je prva, ali... Pre samo desetak dana, Zvezda je doživela dramatičan poraz u finalu Kupa Koraća od Partizana, željna je osvete, a i nije baš raspoložena da čini ustupke večitom rivalu, zar ne?

Kada se ova fešta završi, od 20.30 (Arena 1) u Napulju kreću s igrom Napoli i Juventus. Pošteno govoreći, takmičarski značaj nije veliki jer teško da do kraja Serije A neko može da pomeri Juve s prvog, odnosno Napoli s drugog mesta, ali bez obzira na to, Napolitanci žarko žele skalp Stare dame, a kvota na keca je 2,50.

Za kraj vikenda, nešto za ljubitelje francuskog fudbala: na Velodrom od 21.00 stiže Sent Etjen, direktan prenos je na Areni 3, a u pitanju je duel od kojeg umnogome zavisi ko će predstavljati Ligu 1 sledeće sezone u Ligi šampiona. Marselj je izašao iz strašne krize, krenuo da pobeđuje, i sada želi da napadne Lion na trećoj poziciji. Kvota na keca je 1,90.

PONEDELJAK

A ima li nešto i u ponedeljak? Ma ima! Derbi u Šefildu, gradu čelika, Vendzdej na Junajted! Domaćin ima šansu da naškodi gradskom rivalu, koji je na drugoj poziciji, bori se za Premijer ligu, ali bi ga poraz usporio. Ipak, Junajted je favorit s kvotom 2,15.

Vežite se. Polećemo!

A pogledajte koje je od pomenutih utakmica na svoj „Tiket za vikend“ stavio poznati muzičar Stefan Cvijović Cvija...

 


tagovi

bet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara