Dominik Livaković (©Reuters)
Dominik Livaković (©Reuters)

Viljareal krenuo po Livakovića, Dinamo traži oko 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.01.23. | 21:19

Žutoj podmornici je potreban golman, a da bi se to desilo prvo mora da proda Dandžumu koji je već na Ostrvu

Dominik Livaković je odličnim partijama u dresu Hrvatske tokom Mundijala u Kataru definitivno lansirao svoje ime u red najboljih čuvara mreže ne samo na turniru, gde je statistički bio golman sa daleko najviše intervencija, već i u Evropi trenutno.

Interesovanje za 28-godišnjeg Hrvata drastično je poraslo i nekoliko klubova se dovodi u vezu sa njim. Pominjao se čak i minhenski Bajern, ali to na kraju ipak nije bilo realno. Ono što u ovom trenutku jeste je - Viljareal.

Izabrane vesti

Španski sajt Relevo, koji poslednjih meseci izlazi u javnost sa sve više kvalitetnih vesti i tačnih saznanja, piše da je Viljareal naciljao golmana zagrebačkog Dinama i označio ga kao naslednika Heronima Ruljija koji je odnedavno prvi golman Ajaksa.

Nedelja, 14.00: (1,75) Viljareal (3,70) Đirona (5,40)

Kao što je interesovanje za Livakovića poraslo, tako je narasla i njegova tržišna vrednost. Naime, Žuta podmornica i Dinamo su već u pregovorima i iz Zagreba je stigao konkretan odgovor - za Livakovićevu slobodu klub mora da plati između 10.000.000 i 12.000.000 evra. Uprkos tome što je Ruljija prodao za 8.000.000 evra, u Viljarealu nisu spremni da plate toliko za hrvatskog golmana, pre svega zato što trenutno nisu u mogućnosti.

Naime, da bi ofanziva na čoveka koji je imao zvanično 25 interevencija u Kataru bila uspešna, Viljareal će morati da proda još nekog, a prvi pik je Arno Dandžuma. Reprezentativac Holandije već se nalazi na Ostrvu uz dozvolu kluba, gde čeka ishode pregovora sa nekoliko klubova. Everton i Bornmut su pokazali želju da kupe napadača koji je ove sezone postigao šest golova u svim takmičenjima, međutim stvar je u tome što oba kluba nude zasad samo pozajmicu. No, interesovanje za Dandžumu postoji još kod nekoliko ostrvskih klubova i ako bi Viljareal uspeo da ga proda, onda bi definitivno pokušao da realizuje transfer Livakovića.

Do tada, Kike Setjen na raspolaganju ima na raspolaganju veterana Pepea Reinu i talentovanog Filipa Jorgensena.


tagovi

ViljarealDominik LivakovićDinamo ZagrebZimski prelazni rok 2023Arno Dandžuma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara