Frenk Kesi i Tangi Ndombele (AFP, Reuters)
Frenk Kesi i Tangi Ndombele (AFP, Reuters)

Vin-vin trampa Milana i Totenhema: Kesi za Ndombelea, PSŽ sreću kvari

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 10:45

Sparsi spremni da posluju već u januaru, ali Parižani u pol poziciji za Milanovog vezistu koji odbija da produži ugovor

Milan je ovog leta sebi dozvolio da ga bez obeštećenja napuste Hakan Čalhanoglu i Đanluiđi Donaruma, igrači od čijih je transfera u potencijalu mogao da zaradi oko 100.000.000 evra. Muči se uprava sa produžetkom ugovora Franka Kesija, miriše na još jedan odlazak koji Rosonerima neće doneti ni centa, ali spas bi mogla da bude trampa sa Totenhemom. Prema navodima iz Engleske i sa Apenina, londonski klub je spreman da uključi Tangija Ndombelea u razmenu već u januaru mesecu.

Naravno, u ovom trenutku je Pari Sen Žermen u pol poziciji za eventualni potpis reprezentativca Obale Slonovače. Šuška se da Kesi ne želi da pristane na Milanovih 6.500.000 evra (trenutno zarađuje 2.200.000) i da zahteva 8.000.000 godišnje (plus bonuse od 2.000.000) znajući da je to preveliki zalogaj za Milan, jer želi da na zimu u poslednjih šest meseci ugovora ima odrešene ruke da se prikloni PSŽ-u.

Izabrane vesti

Dakle, Milan ima gorući problem sa produžetkom saradnje, Totenhem bi da se ratosilja preplaćenog Ndombelea koji očigledno nije u planovima novog trenera Nuna Espirita Santa pošto pod njegovom dirigentskom palicom nije odigrao ni minut ove sezone. Trampa bi mogla da bude vin-vin rešenje. Razlika je u tome što bi Rosoneri rado zadržali Kesija što i pokazuju ponudom za debelo povećanje plate. Ali kako ne ide, sportski sektor u sastavu Paolo Maldini - Frederik Masara mogao bi da proširi vidike.

Ndombele je pre dve godine plaćen Lionu 60.000.000 evra i bez obzira na činjenicu da mu mandat u Londonu nije blistav, fudbalskim kvalitetima ne zaostaje za Kesijem. Ovog leta su se interesovali Barselona i Bajern, pominjala se i potencijalna trampa sa Bavarcima u sklopu koje bi Korentan Toliso otišao na novi Vajt Hart Lejn, ali je Francuz ipak ostao na Ostrvu.

Ndombele je od 2019. upisao 75 nastupa za Sparse uz osam pogodaka i osam asistencija, Kesi je odigrao 184 utakmice za Milan uz 30 postignutih i 15 nameštenih golova. Doduše, otkako je stigao jedan je od glavnih penaldžija Rosonera.

Međutim, teško će trampa Ndombele - Kesi zaživeti ako je nekadašnji vezista Atalante namerio da mu Pariz bude sledeća stanica. Nema tog argumenta kojim bi Totenhem mogao da napravi prevagu u odnosu na blještavu pozornicu francuske prestonice i Drim tim Parižana sa Mesijem, Nejmarom, Di Marijom, Ramosom i nekadašnjim saigračem Donarumom.


tagovi

ac milanMilanFrank KesiTangi NdombeleTotenhem

Obaveštavaj me

Milan
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara