Viola grubo ispratila Piolija i postavila Montelu za trenera

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 16:54

Sada je sve ozvaničeno

Zvanično - Vićenco Montela je novi trener Fjorentine!

Kako je i sam klub iz Firence potvrdio, Montela će preuzeti ekipu i potpisao je ugovor do 30. juna 2021. godine. To je juče bilo najavljeno, sada je i ozvaničeno. Novi-stari trener će danas održati prvi trening, a javnosti će bii predstavljen u toku dana na stadionu Artemio Franki.

Izabrane vesti

Montela je bio slobodan otkako je prošle sezone dobio otkaz u Sevilji i nije bilo prepreka da preuzme kormilo Ljubičastih. On je već od 2012. do 2015. radio u Fjorentini i tri puta završavao sezonu na četvrtom mestu što je tada bilo nedovoljno za plasman u Ligu šampiona. Igrao je sa Violom i u finalu Kupa Italije i polufinalu Lige Evrope, ali nije osvojio trofeje.

Viola se prethodno rastala od Stefana Piolija, ali to nije baš prošlo na najlepši mogući način. Prvo je sam trener izjavio da ga je klub primorao da siđe sa mesta trenera, a danas se oglasila i Viola i istakla nešto potpuno drugačije.

Naime, Fjorentina krivi Piolija da ju je ostavio u nezgodnoj i neočekivanoj situaciji.
"Smatramo Piolija respektabilnom osobom koja se uvek ponašala korektno prema klubu sve do juče. Zato smatramo da je njegovo ponašanje neprimereno. Prvi koji je znao za rastanak bio je Pioli", istakla je Fjorentina i dodala da će se od sada pa nadalje posvetiti budućim rezultatima koje klub treba da ostvari.

Viola posle 31 odigranog kola drži 10. poziciju na tabeli Serije A.

Foto: MN Press


tagovi

Stefano PioliVinčenco Montela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara