Viola naoštrena, Atalanta puca od zdravlja

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.01.19. | 09:32

Raport sa Čizme

FROZINONE - ATALANTA

Poslednje zvono za tim iz Čočarije. Frozinone je jedini tim u Seriji A koji nije osetio slast pobede na svom terenu. Jedini stopsostotni uspeh je ostvaren u Ferari protiv Spala. Utakmica protiv Atalante je jedna od manje povoljnih za traženje prvog trijumfa. Novi šef stručnog štaba Baroni neće moći da računa na suspendovanog Kapuana Čana, kao i na seriju povređenih fudbalera. Biće interesanto videti zajedno u špicu napada Kempbela Pinamontija.

Izabrane vesti

Atalanta puca od zdravlja. Četa Đampjera Gasperinija je možda i tim u najboljoj formi u Seriji A. Završili su spektakularno kalendarsku 2018. godinu i u istom tonu počeli 2019. sa trijumfom protiv Kaljarija u Kupu Italije. Lokomotiva kluba iz Bergama je Duvan Zapata koji igra u životnoj formi: 10 golova na poslednjih sedam utakmica u Seriji A i Kupu Italije. Pored Zapate na stadionu Benito Stirpe će igrati Papu Gomez Iličić dok su na sredini terana moguća iznenađenja. Za mesto startera su u konkurenciji Pašalić Pesina dok u odbrani za jedno mesto, pored Palomina Toloija, konkurišu MančiniMazijelo Đimsiti.

FJORENTINA - SAMPDORIJA

Ljubičasti Stefana Piolija osokoljeni pobedom nad Torinom i prolazomu četvrt finale Kupa Italije žele da uhvate priljučak sa zonom na tabeli koja garantuje izlazak na evropsku scenu sledeće sezone. Dovođenjem Murijela, familija Dela Vale je pokazala da želi da odigra svoje karte u drugom delu sezone i stigne do Lige Evrope. Kolumbijac će početi meč sa Federikom Kjezom dok je jedina nedoumica da li će na teren od prvog minuta Čolito Simeone ili Miraljas. Naš Nikola Milenković će standardno biti na svojoj poziciji desnog beka.

Sampdorija je ispala iz Kupa Italije, posle prudužetaka od Milana, ali je napustila Marasi uzdignuta čela. Da je na golu Sampa bio Rejna a Milanovom Rafael, rezultat bi bio, verovatno, drugačiji. Sa Auderom na golu tim iz Đenove je sasvim druga priča. Trio RamirezKvaljarelaKaprari će biti potvrđen dok će Saponara i novo pojačanje Gabijadini čekati svoju šansu na klupi.

KALJARI - EMPOLI

Kaljari je u stanju pripravnosti zbog sve jačih glasina o predstojećem rastanku sa svojim draguljem Barelom. Čini se da je mladi vezista sve bliži Interu, ali i da je motivisan da poslednjih šest meseci u dresu Sarda odigra na vrhunskom nivou. Na meču protiv Empolija će debitovati, tek pristigli Birsa iz Kjeva. Budući da ga Maran odlično poznaje i da ga je izričito tražio logično je da odmah zauzme mesto iza leđa Pavoletija Žoaa Pedra. Treba napomenuti da Kaljari ima van stroja čak sedam igrača, među kojima su i standardni starteri: ČepiteliSrnaAndreoliSau.

Empoli se nalazi u krizi posle odličnog starta novog trenera Jakinija koji je zamenio Andreacolija. Kao i Kaljari, Empoli neće moći da računa na par ključnih fudbalera za svoju igru, poput KrunićaBenasera La Gumine. Biće interesantno videti sredinu terena sa trojicom igrača koji, do sada, nisu igrali zajedno Traore-Učan-Akva.

SPAL - BOLONJA

Utakmica u Ferari je svojevrsna anticipirana majstorica za opstanak u Seriji A. Domaći tim ima sve igrače na raspolaganju tako da će trener Konsilji biti na "slatkim mukama" da izabere startnu postavu, počev od golmanske pozicije (pojačanje Vivijano ili Gomis) preko uloge režisera igre (Valdifjori ili Skjatarela) do drugog špica (Antenuči ili Paloski). Naš Vanja Milinković-Savić neće biti ni na klupi.

Bolonja želi odmah da naplati ohrabrujuću igru iz meča u Kupu Italije protiv Juventusa. Glavna boljka tima Filipa Inzagija je neefikasnost što zvuči kao oksimoron imajući u vidu igračku karijeru Super Pipa. Sa dolaskom Sansonea SorijanaInzagi je promenio formacijsku postavu u 4-3-3. U trozupcu će igrati SansoneSantander Orsolini, koji je, po mnogim, bio nedovoljno iskorišćen od strane Inzagija u prvom delu sezone.

NAPOLI  - LACIO

Ispit protiv Lacija na San Paolu biće jedan od najtežih za Karla Ančelotija. Ne toliko zbog snage rimskog tima koliko zbog izostanka "kičme" tima iz Napulja. KulibaliAlan Insinje ne igraju zbog kartona a Hamšik je povređen. Dakle više od trećine standardnih startera je van stroja. Žalba Napolija za Kulibalija nije prošla tako da će u odbrani igrati naš Maksimović Albiol. Za ulogu desnog beka su u trci Mario Rui Gulam, s tim da je Alžirac u blagoj prednosti. Na sredini terana je jedina nedoumica da li će igrati Verdi ili Zjelinski dok će Dijavara Fabian Ruiz zameniti Alana Hamšika. U napadu par Milik-Mertens, njima će pomagati Kaljehon koji još uvek nije zatresao mrežu u ovoj sezoni.

Od Lacija se očekuje da konačno napravi podvig u ovoj sezoni. Od kako se Napoli vratio u Seriju A, Lacio je na San Paolu doživljavao teške poraze ili je konstruisao epske pobede. U ovom prvenstvu Nebeskoplavi nisu još uvek pobedili nijedan veliki tim, štaviše nisu pobedili ni protiv tzv. srednjih. U sudarima sa prvih devet ekipa u šampionatu Inzagi i njegovi momci nisu još uvek ostetili ukus pobede. Protiv Napolija, Iznagi se opredelio da se vrati na staru taktiku u formacijsku postavku 3-5-1-1, sa Parolom Lejvom Milinkovićem na sredini terena, i Luisom Albertom iza Imobilea. Novost predstavlja selidba Lulića na desni bok pošto je Marušić suspendovan zbog kartona. Po levom boku će dejstvovati Lukaku.

ITALIJA 1 - 20.KOLO

Subota
Roma - Torino 3:2 (2:0)
/Zaniolo 15, Kolarov 34pen, El Šaravi 73 - Rinkon 51, Ansaldi 67/

Udineze - Parma 1:2 (0:1)
/Okaka 50 - Inglese 11. penal, Žervinjo 68/

Inter - Sasuolo 0:0

Nedelja
12.30: (7,00) Frozinone (4,50) Atalanta (1,45)
15.00: (2,45) SPAL (2,95) Bolonja (3,30)
15.00: (1,85) Fjorentina (3,50) Sampdorija (4,40)
18.00: (2,00) Kaljari (3,45) Empoli (3,80)
20.30: (1,90) Napoli (3,50) Lacio (4,10)

Ponedeljak
15.00: (3,10) Đenova (3,20) Milan (2,40)
20.30: (1,10) Juventus (10,0) Kjevo (23,0)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara