Višća posle 11 godina napustio Bašakšehir: Transfer težak 3.500.000 evra, ugovor na dve i po godine

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.01.22. | 14:48

Veliko pojačanje za lidera turskog prvenstva

Trabzon je dobio vredno pojačanje za drugi deo sezone. U pitanju je dugogodišnji vezista Bašakšehira, Edin Višća, koji klub iz Istanbula napušta posle 11 godina.

Lider turskog prvenstva za ovaj transfer je izdvojio 3.500.000 evra, a reprezentativac Bosne i Hercegovine je potpisao ugovor na dve i po godine. Ove sezone odigrao je 18 mečeva za Bašakšehir i postigao četiri gola, uz devet asistencija.

Izabrane vesti

"Dolazim u Trabzon sa velikim uzbuđenjem. Želim ponovo da osvojim prvenstvo i igram u Ligi šampiona", rekao je Višća nakon potpisa.

Edin Višća je Tursku došao još na leto 2011. godine, kada je Bašakšehir sarajevskom Željezničaru platio obeštećenje od 400.000 evra. U dresu ekipe iz Istanbula do sada je odigrao 398 mečeva u svim takmičenjima, postigao 110 golova i zabeležio 118 asistencija.

Trabzon posle 19 odigranih kola turskog prvenstva ima sedam bodova više od drugoplasirane Konje, doživeo je samo jedan poraz u sezoni, ali je jasno da su mu neophodna pojačanja ukoliko želi da zadrži isti ritak. Višća će sigurno biti igrač koji će uspeti da podigne nivo kvaliteta u ekipi.


tagovi

Edin VišćaZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara