Visi transfer Milana Pavkova u Kinu – problem je Marokanac

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.02.19. | 16:38

Pijaca u Kini je otvorena još dva dana, u igri je četiri miliona dolara

Dobili su na Marakani čvrsta uverenja da je kineski Hebei jako zainteresovan za Milana Pavkova, čekali su rukovodioci Crvene zvezde konkretnu ponudu tešku četiri miliona dolara, ali je transfer snažnog napadača iz Begeča u najmnogoljudniju zemlju sveta u magli. Pojedini ljudi u Ljutice Bogdana kažu da je u domenu teorije, pošto se kao nepremostiva prepreka isprečio jedan Marokanac.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Hebei pokušava na sve način da se otarasi Ajuba El Kabija, kako bi otvorio prostor za angažovanje Milana Pavkova. Problem predstavlja činjenica da reprezentativac Maroka, plaćen prošle godine šest miliona evra, ima čvrst ugovor sa Hebeijem do 2020. godine. Razumljivo El Kabi ne želi da raskine ugovor na svoju štetu... Vreme više nije saveznik Hebeiju i Crvenoj zvezdi, pošto se prelazni rok u Kini završava 28. februara. Dakle, ostalo je nešto manje od 48 sati da Hebeji raskine ugovor sa napadačem iz Maroka, a ptom pošalje u Ljutice Bogdana konkrenu ponudu za Milana Pavkova.

Izabrane vesti

Trener Hebeija Kris Koleman pored pomenutog El Kabija od stranaca može da računa na poznate argentinske asove Havija Maskerana i Lavecije, a tu je i Brazilac Markao. Pomenuta trojica imaju status standardnih igrača, i uglavnom popunjavaju broj stranaca, pošto u kineskom prvenstvu samo trojica legionara mogu da budu u protokolu.

Pomenuti El Kabi je poredstavljao ispomoć, i na 13 mečeva prošle sezone postigao je pet golova.

Rukovodstvo Crvene zvezde bilo je spremno da pusti ljubimca Delija i junaka trijumfa nad Liverpulom u Kinu. Posebno, što bi obeštećenje od četiri miliona evra napunilo Zvezdinu kasu, i ostavilo prostor Dejanu Joveljiću da stasava pored prvog napadača Ričmonda Boaćija.

Ipak, čini se da će Pavkov, makar do juna, ostati na Marakani i pokušati da koristi svaku šansu koja mu se ukaže. On je ove sezone postigao osam prvenstvenih golova. Na pomenutom meču protiv Liverpula podigao je tržišnu vrednost. Međutim, klubovi iz Evrope nisu pokazali interesovanje za snažnog napadača. Hebei je do pre nekoliko dana bio ozbiljna opcija... Sad na Marakani čekaju preokret i nadaju se da će pomenuti kineski klub raskinuti saradnju sa marokanskim napadačem.

(Foto Star Sport)


tagovi

Vladan MilojevićMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara