Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Vitsel prekinuo uspavanku, Dortmund prišao Bajernu na minus četiri

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.22. | 20:32

Minimalna pobeda Milionera nad Majncom

Ume Bajern s vremena na vreme da se oklizne i pruži priliku rivalima da mu se približe, ali je oni, pre svih Dortmund, ne bi iskoristili. Ipak, za divno čudo i dobrobit svakog neutralnog ljubitelja fudbala, Milioneri su ovog puta oberučke prigrabili poklon i zakuvali borbu za titulu.

Na remi Bajerna sa Hofenhajmom Dortmund je imao pravi odgovor, slavio je na gostovanju Majncu (1:0) u zaostalom meču 25. kola, smanjio zaostatak za liderom prvenstva na četiri boda i nastavio seriju odličnih rezultata.

Izabrane vesti

Ipak, vrlo lako je moglo da bude drugačije. Majnc i Dortmund priredili su navijačima na Meva Areni fudbalsku uspavanku, odigrali bez ozbiljnijih prilika, uz zbirno tek pet udaraca u okvir gola, i sve je išlo ka tome da će se meč završiti bez pogodaka, a da Milioneri još jednom neće kazniti Bajernovo klizanje.

Stvari su se međutim donekle promenile ulaskom Erlinga Halanda u igru (u 57. minutu), Dortmund je zaigrao nešto konkretnije, sam Norvežanin pripretio je svega nekoliko minuta nakon što je kročio na teren i šutirao posle centaršuta sa leve strane, ali nije uspeo da stigne do svog prvog gola još od sredine januara (do nedavno bio povređen).

Ono što Halandu nije pošlo za rukom, da prekine uspavanku, uspelo je Akselu Vitselu u samom finišu meča. Utrčao je na centaršut Đovanija Rejne iz slobodnog udarca i sa druge stative savladao Robina Centnera. Prvi gol belgijskog veziste u prvenstvu ove sezone, ali mogao bi da bude od velikog značaja za Dortmund u šampionskoj trci. Dok se ne spotakne, možda već na narednom koraku protiv Kelna.

U nadoknadi je Julijan Brant mogao da overi trijumf na povratnu loptu Halanda, ali je sa svega pet metara promašio čitav gol. Srećom po njega, nije bilo vremena da Majnc krene po izjednačenje.

BUNDESLIGA – ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Sreda

Majnc - Borusija Dortmund 0:1 (0:0)

/Vitsel 87/



tagovi

Aksel VitselBorusija DortmundBundesligaMajnc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara