Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Vizela u naletu, Primeira na dohvat ruke posle tri i po decenije čekanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 14:00

Ekipa Alvara Pašeka u seriji od 17 mečeva bez poraza u prvenstvu

U 26. kolu portugalske druge lige Vizela gostuje Leišoešu (20.00). Još jedna prepreka u nizu i potencijalna tri boda za goste iz Brage u pohodu ka ostvarenju cilja. Tačnije sna, koji sanjaju već više od tri i po decenije. Otkako se 1984. godine domogla istorijske promocije u Primeiru i iste sezone ekspresno ispala iz nje, Vizela se više nije vraćala među elitu.

Ove sezone to bi ipak moglo da se promeni. Nakon nepotpunog 26. kola Vizela se nalazi na četvrtoj poziciji, sa dva boda manje od Akademike i Feirensea, te bi u slučaju večerašnje pobede skočila na drugo mesto, koje na kraju sezone vodi direktno u Primeiru.

Izabrane vesti

20.00: (3,30) Leišoeš (3,00) Vizela (2,25)

Ukoliko uporedimo formu najvećih konkurenata u borbi za promociju, ne računajući prvoplasirani Estoril, nedostižan sa 59 bodova, uočljivo je da je Vizela u velikom naletu. Ekipa Alvara Pašeka neporažena je na poslednjih 17 mečeva u svim takmičenjima i u tom periodu jedino Estoril može da joj parira po broju osvojenih bodova.

"Vrlo je dobro biti u takvoj seriji, ali fudbal se živi u sadašnjosti i prema tome spremni smo za sledeću utakmicu da, ako je moguće, nastavimo seriju. Želimo da se takmičimo i pogledamo Leišoeš u oči. Hrabro i odlučno ulazimo protiv svakoga sa ciljem da osvojimo tri boda. To je ono na šta smo fokusirani", rekao je defanzivac Vizele David Martins, koji još čeka na prvi nastup ove sezone.

Blagi problem u tom fantastičnom nizu predstavljala je odbrana, pošto je mrežu uspela da sačuva na tek sedam od pomenutih 17 utakmica. Na poslednjih pet samo jednom.

Leišoeš ne može da se pohvali dobrim rezultatima u poslednje vreme. Na prethodnih devet utakmica slavio je samo dva puta, pa su ambicije o eventualnoj promociji trenutno nikakve. Ono čime bi pak mogao da se pohvali jesu igre na domaćem terenu, gde je osvojio gotovo dve trećine bodova (19 od 30).

Pride, nijednom na dosadašnja tri međusobna susreta na svom terenu protiv Vizele nije poražen. Doduše, poslednji su odigrali pre četiri godine. U prvom delu aktuelne sezone Vizela je slavila na svom terenu sa 2:1.

PORTUGAL 2 - 26. KOLO

Ponedeljak

18.00: (3,70) Mafra (3,30) Porto B (1,97)

20.00: (3,30) Leišoeš (3,00) Vizela (2,25)

22.00: (2,20) Šaves (3,10) Penafiel (3,55)



tagovi

Portugal 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara